V Texasu bodoval Filip Salač pátým místem v cíli

Závod Moto2™ byl v Texasu napínavý od začátku až do konce. Vše začalo nečekaným pádem Brita Dixona v zahřívacím kole těsně před startem a vyvrcholilo bitvou o vítězství dvojice Acosta a Arbolino. Čech Filip Salač startoval do závodu z první řady a po zhasnutí světel přišel postupně o tři pozice. Nicméně závod byl dlouhý, Salač dokázal udržet krok s nejlepšími a cílem projel pátý. V průběžném hodnocení seriálu je český závodník na čtvrtém místě.

Nebylo to ale vůbec jednoduché. Každý den panovaly na okruhu v Austinu jiné podmínky a dnešní teploty spadly oproti sobotě o deset stupňů. Trať Velké ceny USA je proslulá nejdelší rovinkou v šampionátu, do které se brzdí z vysokých rychlostí, a proto trpí především předloktí a ramena jezdců. Nepříjemné jsou také nerovnosti a změny povrchu okruhu, takže o pády, většinou na zadní kolo, nebyla po celý víkend nouze. Filip měl hned po startu lehký kontakt s Canetem, v první polovině závodu se držel v sedmičlenné vedoucí skupině. Později se utvořily tři dvojice, Filip se pohyboval mezi šestou a sedmou pozicí. V poslední zatáčce se dokázal protáhnout před své soupeře a cílem projel na pátém místě.

„Myslím, že jsme celý víkend uzavřeli solidním výsledkem,“ uvedl Filip Salač. „Jsem rád, že jsem to dovezl do cíle a vybojoval další body do průběžného pořadí. Byl to náročný den. Před závodem se mně z důvodu alergie spustila krev z nosu a nešla zastavit. Naštěstí mě to nijak nelimitovalo, větší problém jsem měl s pravým předloktím, které mi trochu ztvrdlo, což je poměrně častá věc právě tady v Austinu. Nemohl jsem jet úplně na sto procent, takže s pátým místem jsem velmi spokojený. Celý tým odvedl skvělou práci, za což všem děkuji, stejně jako fanouškům za velkou podporu. Těšíme se do Španělska.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist