V šestistovkách zajel nejrychleji Zarco

První den druhého oficiálního testu třídy Moto2 patřil francouzskému jezdci Johannu Zarcovi, který potřeboval tým jakým je Ajo Motorposrt, protože právě s ním zatím jezdí naprosto perfektně. Do začátku sezony je stále daleko, ale předsezonní část příprav Zarco zvládá dobře a dnes své maximum posunul na 1'42,817 sekundy. Společně s druhým v pořadí Samem Lowesem byli jediní dva, kteří zajeli kolo pod minutu třiačtyřicet.

Francouz Johan Zarco (Ajo Motorsport) dostal šanci sedlat Kalex týmu Aki Aja a zdá se, že se ji chytil jak se patří. Po výborných výkonech ve Valencii pokračuje v nastaveném tempu také na jihu Španělska v Jerezu. Nejrychlejším časem úterních testovacích jízd bylo kolo za 1'42,817 sekundy, které Francouz nastavil až v poslední třetí sekci, protože dopoledne byla celkem zima a foukal silný vítr. Zarca budeme nadále sledovat, ale rozhodně už teď o něm můžeme říct, že bude patřit mezi favority.

Velmi dobře si vede Sam Lowes (Speed Up Racing), jehož nejlepším časem úterních testů je 1'42,929 sekundy. Ztráta na Zarca tak představuje pouhou desetinu. Lowes má rok zkušeností k dobru a lze na něm vidět, že je umí správně využít. Třetím jezdcem v pořadí výsledkové listiny je Alex Rins (Paginas Amarillas HP 40), čtvrtý je jeho týmový kolega Luis Salom (Paginas Amarillas HP 40) a první pětici uzavírá Němec Jonas Folger (AGR Team) s časem 1'43,298 sekundy.

Úřadující mistr světa Esteve Rabat (Estrella Galicia 0.0 Marc VDS) je šestý nejrychlejší a na úterní maximum Španěl ztrácí necelé půl sekundy. Jeho velký rival v boji o titul Mika Kallio (Italtrans Racing) je těsně za ním, to znamená sedmý s časem 1'43,615 sekundy.

Test třídy Moto2 pokračuje ve středu 18.února druhým dnem.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist