V padesáti pojede McWilliams britskou Grand Prix

Bývalý vítěz závodu čtvrtlitrové kubatury z Nizozemska 2001 Jeremy McWilliams nastoupí do britského závodního víkendu mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu v Silverstonu, kde pojede v kategorii Moto2 a to čtyři měsíce potom, co oslavil padesátku.

Jeremy McWilliams bude závodit pro Bennetts Brough Superior v kategorii šestistovek a to sedm let poté, kdy jel v mistrovství světa naposledy v kategorii MotoGP s ne zrovna úspěšným projektem Ilmor. McWilliams oficiálně závodění nikdy neukončil a jen v posledních dvou letech slavil úspěchy v North West 200 v Severním Irsku.

McWilliams už má padesát, takže letošní rok je jeho poslední možností závodit ve střední kubatuře mistrovství světa Moto2, protože pravidla v tomto směru píší, že limit pro maximální věk vyprší koncem roku v němž daný jezdec dosáhne padesáti let. V této chvíli je ve věku třiatřiceti let nejstarším jezdcem střední kubatury Australan Anthony West.

Skvělým výkonem se McWilliams předvedl v Británii roku 2000, když v závodu pětistovek v Donington Parku skončil třetí za Kenny Robertsem a vítězem britské Grand Prix Valentinem Rossim. V pětistovkách měl ještě jedno třetí místo z Italské Grand Prix a ve čtvrtlitrech mimo vítězství v TT také dvoje třetí a jedno druhé místo.

Naposledy absolvoval McWilliams společný víkend s motocyklovým mistrovstvím světa letos v Indianapolisu, kde ale závodil v americké sérii AMA Pro Vance & Hines Harley-Davidson a na stroji XR1200 tam také slavil vítězství.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist