V Německu pojede na divokou kartu Nina Prinz

Do víkendu Velké ceny Německa příští týden nastoupí na divokou kartu německá motocyklová závodnice Nina Prinz, jenž využila možnosti zrušení věkové hranice jezdců startujících v mistrovství světa na divokou kartu a ve svých jednatřiceti letech se postaví na start třídy Moto2.

Víkend v Německu absolvuje Nina Prinz společně s týmem QMMF s nímž minulý týden vyhrál závod v Assenu australský závodník Anthony West. V letošním roce Němka závodila v katarském superbikovém šampionátu, kde hájila barvy týmu Suzuki International Europe a skončila celkově čtvrtá s nejlepším výsledkem v podobě druhého místa.
„Vždy bylo mým snem jet jednou závod mistrovství světa, pak v Německu a s fantastickou scenérií Sachsenrigu. Toto je skutečně splněný sen,“ uvedla k možnosti nastoupit do devátého kola motocyklového šampionátu německá závodnice Nina Prinz, která už motocykl Speed Up testovala ve druhé polovině června na okruhu ve španělské Aragonii.

Nina Prinz začala závodit na strojích minibike a postupně pokračovala v německých národních šampionátech v kategoriích Supersport a Superbike. Je první ženou po Španělce Eleně Rosell, která bude závodit v třídě Moto2 a první Němkou závodící ve střední kubatuře po krajance Katje Poensgen.
V paddocku světového šampionátu Němka jedinou ženou ale nebude, protože stálou jezdkyní mistrovství světa je v kategorii Moto3 Španělka Ana Carrasco. Letos už na divokou kartu také dvakrát závodila Španělka Maria Herrera v třídě Moto3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist