V Mugellu testovalo čtrnáct jezdců Moto2

Jen čtrnáct závodníků střední třídy mistrovství světa využilo příležitosti zůstat v Mugellu a v úterý absolvovat jednodenní test Moto2, jehož účelem, bylo kromě práce na ladění nastavení jednotlivých motocyklů pro další pokračování šampionátu, také test nových pneumatik Dunlop pro rok 2015.

Možnost testovat bez oficiální časomíry, rád využil britský závodník Sam Lowes (Speed Up), který v italské Grand Prix poprvé startoval z první řady. Závod ale dokončil osmý, takže s týmem pracovali na nastavení jejich motocyklu, aby dokázali lépe zvládat úvodní kola po startu a tím pádem získat ještě lepší výsledky v závodech.
Test v Mugellu také přivítal japonský závodník Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Asia), jemuž se letos příliš nedaří potom, co v Kataru vyhrál závod a následně byl diskvalifikován za použití neautorizovaného vzduchového filtru. Hlavním cílem týmu bylo pomoci svému jezdci najít potřebnou rychlost a jistotu v sedle Kalexu.

Před domácím závodem v Barceloně pracoval na nastavení svého stroje také lídr šampionátu Moto2 Esteve Rabat (Marc VDS Racing), který v Mugellu testoval společně s týmovým kolegou Mika Kalliem (Marc VDS Racing), který je zároveň jeho nejvážnějším soupeřem. Fin chtěl zlepšit cit s předkem motorky, protože s tím měli problémy po celý italský víkend. Na Kalexu také testoval Jonas Folger (AGR Team) a jezdec z Malajsie Hafiz Syahrin, který zkoušel nové zadní rameno, které bylo nové pro jeho technický komplet, ale nebyla to poslední novinka Kalexu.
Na dráze Mugella byli také jezdci Gresiniho týmu Xavier Simeon a Lorenzo Baldassari. Oba během dne skončili na zemi. Na motocyklech Suter rovněž testoval Brit Gino Rea (AGT Rea Racing), Švýcar Randy Krummenacher (Ioda Racing Project) a jeho krajan Dominique Aegerter (Technomag carXpert). Čtrnáctku testujících pak doplnil Axel Pons (AGR Team) a dvojice Tech 3 Marcel Schrötter a Ricky Cardus.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist