V Jerezu nakonec Zarca nikdo nepřekonal, Rabat je třetí

Francouzský závodník Johann Zarco zatím podává výborné výsledky a jeho předsezonní příprava musí dělat vedení týmu Ajo Motorsport velkou radost. Maximum dne posunul na hodnotu 1'42,121 sekundy, což nikdo z jeho soupeřů nedokázal překonat. Hodně blízko byl Brit Sam Lowes, který zajel kolo jen o 0,044 sekundy pomalejší. Na třetí pozici je úřadující světový šampion Esteve Rabat.

Jsou to předsezonní testy, ty nezaručují více méně nic, ale jistý obrázek o rozložení sil nám to dát může. Johan Zarco (Ajo Motorsport) je viditelně velmi dobře připraven a jeho tým mu dává vše co potřebuje k tomu, aby se na motorce cítil pohodlně. Uvidíme v samotných závodech, ale pokud si na Zarca ještě vzpomínáte z třídy 125ccm, dokáže zatnout zuby a jezdit pěkně na ostré lokty. Pro Esteve Rabata rozhodně jeden z těžkých soupeřů.

Rok zkušeností Sama Lowese (Speed Up Racing) stabilizovalo, takže jeho výkony mají váhu a také Brit svými příjemně překvapuje. Vesměs pořád byl v přetahované o nejlepší čas se Zarcem a nakonec byl pomalejší jen o 0,044 sekundy. Pokud se mu podaří motorku udržet na dráze, rozhodně také on bude favoritem v boji o vítězství v závodě.

Poslední odpolední sekci Esteve Rabat (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) vyhrál, ale ty nejrychlejší časy dne jezdci nastavovali ve druhé z trojice testovacích částí. S časem 1'42,392 sekundy je Španěl nakonec třetí nejrychlejší, necelé tři desetiny za Francouzem Zarcem. Esteve Rabat má pomalejší rozjezd do sezony, ale jak ho známe, formu mívá načasovanou optimálně a sezona začíná teprve koncem března.

Do Jerezu se třída Moto2 vrátí ve dnech 17. až 19.března 2015.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist