V Brně nakonec bez Wargaly

Polský jezdec Lukasz Wargala, který měl jet v Brně na divokou kartu závod Moto2, se nakonec na start nepostaví.

Polský jezdec Lukasz Wargala musí po lékařském vyšetření zapomenout na svůj start na divokou kartu při Cardion Grand Prix České republiky. Současný jezdec IDM v kubatuře superbiků ve stáji Team Sport-Evolution Dietmara Franzena není stále ještě schopen závodit po svém těžkém pádu v červnu na Sachsenringu (18.-20.06.), neboť tehdy utrpěl zranění ramene a hlavně má i nadále určité nervové poruchy.

 
Před dvěma týdny, když 27-letý jezdec testoval na Masarykově okruhu motocykl Suter německé stáje Racing Team Germany, tak si po 10 minutách jízdy stěžoval Wargala na necitlivost pravé ruky a ramena. 

Tým ho poslal k lékařskému vyšetření lékaře okruhu Sachsenring (Dr. J. U. Fischera), a potom se podrobil ve Freibergu neurologickému testu. Toto vyšetření potvrdilo nervovou poruchu v pravé ruce pocházející od hlavního nervu v páteři. Oba dva lékaři pak potvrdili jeho neschopnost závodit na motorce.


"Jsem neuvěřitelně zklamaný, že nebudu tento víkend debutovat v závodě Grand Prix v kubatuře Moto2. Tento start byl pro mě obrovská šance, ale ukázalo se, že moje zranění pravé paže je opravdu vážné. Nyní mě očekává dvouměsíční pauza a potom dlouhodobá rehabilitace, během které se musí jak nerv, tak sval zregenerovat. Doufám, že to neznamená konec spolupráce s týmem Racing Team Germany a Moto2.",
řekl Varšavan a dodal: "Dirk Heidolf a celý tým se ke mně chovali fantasticky a velmi profesionálně. Za to bych chtěl týmu poděkovat".

"Lukasz nám svým přístupem a chováním ukázal, že do týmu patří a v budoucnu s ním plánujeme další spolupráci. První test v Brně byl dobrý a pokud se podíváme zpětně na výsledky jeho lékařského vyšetření, za jakých bolestí ho vlastně absolvoval, tak musíme před ním smeknout klobouk", řekl týmový šéf Dirk Heidolf.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist