V Austrálii zajel Sam Lowes zatím nejlépe z celé sezony

Velmi dobře si vedl během australské Grand Prix britský nováček třídy Moto2 Sam Lowes, který na Phillip Islandu zaznamenal prozatím svůj nejlepší výsledek sezony. Jezdec týmu Speed Up byl v kombinaci tréninkových časů jedenáctý, kvalifikoval se na sedmou pozici startovního roštu a závod dokončil jako pátý v pořadí.

Dosud bylo nejlepším umístěním Sama Lowese šesté místo z úvodního podniku v Kataru. V Austrálii zahájil výrazným způsobem už tréninkovou přípravu a sedmá pozice na startu pro Brita představovala celkem zajímavou výchozí pozici, třebaže už letos dvakrát startoval z první řady.
Už po prvním kole se britský závodník posunul za vedoucího Mika Kallia a většinu závodu pak strávil na čtvrtém místě. V závěru závodu měl ale problémy s přední pneumatikou a měl co dělat, aby párkrát neskončil na zemi. Nakonec projel cílem pátý a na konto si tak připsal nejlepší umístění dosavadní části sezony.

Z výsledku mám velkou radost. Jel jsem celou dobu vpředu a skutečně cítil šanci bojovat o stupně vítězů. V posledních třech kolech jsem ale zápolil s přední pneumatikou,“ uvedl Sam Lowes po Velké ceně Austrálie.
„Páté místo je mega výsledek. Můj nejlepší v Moto2 a jsem moc rád z toho, jak nám to s týmem v posledních několika závodech šlo. Začíná to být stále lepší, takže bychom sezonu mohli dokončit vysoko. Doufejme že s umístěním na stupních vítězů,“ dodal.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist