V Almerii testovali stroj třídy Moto2 od WP & KTM

WP Performance Systems stejně jako KTM, Husqvarna a Pankl patří pod pod křídla Cross Industries AG. V sériové výrobě WP pracuje na odpružení, chlazení, rámech, výfucích a je to právě motorsport, který patří mezi jejich nejdůležitější oblasti. Pro KTM například připravují podvozky pro stroje Moto3, Rookies Cupu a rovněž nového prototypu MotoGP. Bezvadná spolupráce s KTM plus úspěchy z loňského šampionátu Moto2 (Johan Zarco) inspirovaly vedení k tomu, aby dali zelenou projektu konstrukce motocyklu třídy Moto2. První test tohoto stroje byl poslední lednový den v Almerii.

Projekt je pod hlavičkou WP Racing, jenž vyvíjí kompletní motorku pro mistrovství světa Moto2. Zatím ale není známo, kdy mají v plánu tuto motorku nasadit. Stejně tak je s otazníkem, kdo pro KTM postaví tým. Samozřejmě hned každého napadne jméno Aki Aja a rozhodně nemusí být daleko od pravdy, protože tento zkušený Fin bude určitě velkým favoritem na tuto pozici.

Každopádně KTM tímto projektem vytvoří přímou linii techniky, jenž může daného jezdce dostat od Rookies Cupu, přes Moto3, Moto2 až do královské kubatury MotoGP a to vše v sedlech motocyklů rakouského výrobce.

„Projekt Moto2 má pro nás ohromný význam,“ řekl Stefan Pierer, výkonný ředitel Cross Industries AG. „Prostřednictvím růstu a dlouhodobým investicím jsme v pozici, kdy můžeme tento poslední chybějící článek v našich aktivitách ve světovém seriálu Grand Prix doplnit.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist