Úspěšná sezona týmu Marc VDS Racing v číslech

Belgický tým Marc VDS Racing (dnes již Estrella Galicia Marc VDS) má za sebou velmi úspěšnou sezonu. Ve střední kubatuře Moto2 vyhráli titul mistra světa jednotlivců s Esteve Rabatem, získali titul vicemistra světa s Mika Kalliem a překonali řadu rekordů kubatury šestistovek.

Úspěšný rok pro Belgičany to nebyl jen díky zisku mistrovského titulu, ale také v tom, že jako jediný tým v historii Moto2 si udržel vítězného jezdce, který bude titul mistra světa v příštím roce obhajovat. Skvělou sezonu v podání stáje Marc VDS převedl do řeči čísel oficiální statistik MotoGP Dr. Martin Raines.
635 – přesně tolik bodů nasbíral za celou sezonu 2014 tým Marc VDS. Je to vůbec nejvyšší skóre dosažené dvojicí jezdců týmu v seriálu Grand Prix třídy Moto2.

24 – celkem čtyřiadvacet umístění na stupních vítězů získali jezdci týmu Marc VDS v roce 2014. Je to historicky nejvíc umístění na pódiu třídy Moto2, které zaznamenali jezdci jednoho týmu za jedinou sezonu.

18 – Španěl Esteve Rabat dokončil závod s umístěním v první desítce ve všech osmnácti Grand Prix sezony 2014. Je to nový rekord v počtu umístění v Top10 v jedné sezoně střední kubatury mistrovství světa silničních motocyklů.

18 – tým Marc VDS měl v každé z osmnácti Grand Prix roku 2014 alespoň jednoho svého jezdce na stupních vítězů
14 – v roce 2014 byl Esteve Rabat na stupních vítězů třídy Moto2 celkem čtrnáctkrát, čímž vyrovnal dosavadní rekord Marca Márqueze z roku 2012

14 – celkem čtrnáctkrát startovali v roce 2014 jezdci Marc VDS z pole position, což je vůbec nejvyšší počet startů z první pozice, které v jediné sezoně zaznamenal tým střední kubatury mistrovství světa silničních motocyklů.

11 – z pole position letos startoval Esteve Rabat celkem jedenáctkrát, což je rekord střední kubatury motocyklového mistrovství světa v počtu startů z první pozice v jedné sezoně
10 – belgická stáj Marc VDS získala v roce 2014 celkem deset vítězství v závodu, což je vůbec nejvyšší počet, jakého tým Moto2 dosáhl za jedinou sezonu

6 – v celkem šesti případech letos společně dokončili závod třídy Moto2 oba jezdci Marc VDS na stupních vítězů

4 – celkem čtyřikrát získal v roce 2014 tým Marc VDS double, první a druhé místo v cíli závodu Moto2

2 – Marc VDS je prvním týmem od roku 2000, který v celkovém hodnocení seriálu Grand Prix získal ve střední kategorii první dvě pozice – Esteve Rabat a Mika Kallio. V roce 2000 to byli jezdci týmu Chesterfield Yamaha Tech 3 (250ccm) - Olivier Jacque a Shinya Nakano.
1 – Esteve Rabat je prvním jezdcem, který v třídě Moto2 vedl průběžné hodnocení po celou sezonu 2014

1 – poprvé v šestašedesátileté historii motocyklového šampionátu vyhrál belgický tým mistrovský titul

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist