Tým Technomag CIP je kompletní

Turecký dvojnásobný mistr světa supersportů Kenan Sofuoglu a švýcarský jezdec Dominique Aegerter vytvoří - celkem dle očekávání - dvojici pilotů francouzského týmu Technomag CIP na rok 2011 v kubatuře Moto2.

Turek Kenan Sofuoglu měl už před svým prvním závodem Moto2 v Portugalsku celkem pět nabídek na rok 2011, mezi jinými také od mistrovské stáje Fausta Gresiniho. Dvojnásobný světový šampión supersportů z let 2007 a 2010 říkal jasně, že rozhodující nebudou nabízené peníze, nýbrž konkurence schopný motocykl. Dlouho to tedy vypadalo, že pojede Sofuoglu japonský motocykl Moriwaki u Fausta Gresiniho a nahradí tak v tomto týmu odcházejícího mistra světa Toni Eliase. 


Ale 26-letý Sofuoglu se nakonec rozhodl pro stáj Technomag-CIP, kde nahradí tragicky zesnulého Japonce Shoyu Tomizawu a pojede na motocyklu Suter MMX. 

Včera přiletěl majitel firmy hlavního sponzora Olivier Métraux - fa Technomag - ze Švýcarska do Valencie, aby smlouvu s tureckým pilotem na rok 2011 podepsal. 

Týmovým kolegou Sofuogla pak zůstane letošní jezdec tohoto týmu Dominique Aegerter ze Švýcarska, aktuálně 16. jezdec tabulky MS kubatury Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist