Tým Honda Asia potvrdil Takahashiho

Nová stáj "Honda Asia Team Tady" oznámila svého jezdce do premiérové sezony tohoto týmu. Pilotem bude zkušený Japonec Yuki Takahashi, jenž pojede v kubatuře Moto2 japonský motocykl Moriwaki, tedy bike, který vyhrál historicky v roce 2010 první šampionát této kubatury vůbec.

Šestinásobný vítěz Grand Prix Tadayuki «Tady» Okada vytvořil na rok 2013 nový tým do kubatury Moto2, který byl měl umožnit snadnější nástup mladých japonských jezdců do šampionátu. Na straně druhé je to pokus o comeback do MS pro japonského výrobce šasí Moriwaki, který se od GP Mugella 2012 po odchodu týmu QMMF přestal objevovat ve startovním poli, neboť ho už nejel ani jeden z pilotů.
Nyní byl potvrzen jako pilot Yuki Takahashi. 28-letý Japonec sice testoval po finále ve Valencii pro novou stáj "Honda Asia Team Tady", ale Okada tehdy prohlásil: "Yuki nemá za sebou vůbec dobrou sezonu. Musíme se teprve podívat, zda s ním budeme plánovat i rok 2013". 
Japonský matador Takahashi, trojnásobný vítěz závodů Grand Prix v kubaturách 250 ccm a Moto2, má za sebou katastrofální sezonu v týmu NGM Mobile Forward, když po vynucené změně šasí - ze Suteru na FTR - ji dokončil s pouhými 2 body až na 30. místě. Zkušený japonský jezdec, který je pravidelným obyvatelem paddocku od roku 2005 a který má za sebou celkem 124 startů v kubaturách 250-ccm, MotoGP a Moto2, by měl zároveň vyvíjet motorku Moriwaki MD600, aby se vrátila na úroveň 2010, kdy se na ní stal Toni Elias mistrem světa.

Projekt Moto2 podporovaný továrnou Honda ale slouží Okadovi především k otevření dvěří do závodů MS seriálu Grand Prix. Vicemistr světa půllitrů z roku 1997 chce závodit hlavně s mladými japonskými jezdci v kubatuře Moto3 a umožnit jim postupný přechod do týmu Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist