Tým Gresini opouští Moriwaki

Italská stáj Fausta Gresiniho opustila po Estorilu své tradiční japonské motocykly Moriwaki a přechází na švýcarské šasí Suter.

Po nepodařeném vstupu do letošní sezóny - Gino Rea má na svém kontě 1 bod, jeho týmový kolega Ratthapark Wilairot je bez bodu - se týmový šéf Fausto Gresini rozhodl ke změně motocyklu a od francouzské Grand Prix pojedou oba jmenovaní jezdci se švýcarským šasím Suter.
Je to hodně překvapivé rozhodnutí, neboť japonská firma Moriwaki získala díky Tonimu Eliasovi suverenní historický titul mistra světa Moto2 v sezóně 2010 a vloni na tomto motocyklu vyhrál Michele Pirro finálový závod ve Valencii. Přičemž spojení Moriwaki - Honda - Gresini se zdálo být neotřesitelné.
Jediné dva motocykly Moriwaki tak budou nyní v mistrovství světa Moto2 pilotovat Anthony West a Elena Rosell v barvách katarského týmu QMMF.
Brit Gino Rea tak poznal na vlastní kůži, jak je těžký přechod z kubatury supersportů do Moto2, ostatně i jeho slovutnější předchůdce Kenan Sofuoglu nezažil v Moto2 moc slávy a raději se pokorně vrátil na letošní rok do supersportů, když měl vloni velké problémy především s nastavením motocyklu Suter kubatury Moto2.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist