Tomizawovu smrt vyšetřuje italská prokuratura

VRÁTIT SE ZPĚT KE ČLÁNKU

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.
Komentáře
Karbec_Jikov (106) napsal 14.09.2010 v 14:38

Jak se může harley zadřít? Kadla kadla kadla

tic-tac (330) napsal 14.09.2010 v 12:07

V Motegi při GP Japonska proběhne ceremonie na počest zemřelého Tomizawy. Pořadatelé závodu spolu s okruhem hledají v tuto chvíli nejlepší cestu, jak mladého závodníka uctít.

tic-tac (330) napsal 14.09.2010 v 11:58

Tiskové konferenci ohledně smrti Tomizawy. Zapoměl jsem to níže napsat.

tic-tac (330) napsal 14.09.2010 v 11:57

Našel jsem zprávu ohledně pitvy Tomizawy. Jako příčinu smrti uvádějí těžké trauma hrudníku, které mělo za následek rozdrcení srdce a plic. Dále jsem se v dalším článku dozvěděl, že jediný z jezdců, který byl přítomen tiskové konferenci a to v páté řadě mezi novináři, byl Jorge Lorenzo. Celkově se novinář podivoval nad malým zájmem jezdců o tuto událost a stejně tak stájí startujících v Moto2, které až na vyjímky ve svých oficiálních zprávách k závodě v Misanu, neštěstí Tomizawy opomíjí. Taky k s přihlédnutím k Lorenzovu blogu, jeho zájmu o to co se s Tomizawou dělo musím konstatovat, že ačkoliv jsem mu doposud nebyl vůbec nakloněn a nefandil mu, tento postoj měním. Dle všeho je to velice solidní kluk a budu mu dále držet palce.

Marfin (0) napsal 12.09.2010 v 19:04

... zastavení závodu by Shoyiovi zdraví ani život nevrátilo. Tak proč. Závody jsou s rizikem spojeny. A když už závidíme Abajovi GP, měli bychom se podívat i na tuto stranu mince...

Marex (2570) napsal 11.09.2010 v 17:43

Hodně podobný crash jako v nedávném čase ve sportech se stejným výsledkem. Pokud se neprokáže, že některý z jezdců mohl zabránit srážce (přece jen...na dráze neplatí silniční pravidla o nedodržení bezp. vzdálenosti...)...snad jedině alkohol, či drogy v krvi jednoho z obou zúčastněných by asi usměrnilo policii k dalšímu vyšetřování.

PityGPX (949) napsal 10.09.2010 v 14:11

No já bych to asi udělal takhle: po tom kreši bych zastavil závod mt2 a věnoval veškerou péči Shoyiovi. Mezitím bych mt2 ukončil, vyhlasil výsledky, Pokud by byl Shoya v té době mrtev tak bych to oznámil, dal bych dvě minuty ticha a ten závod mgp by se stejně musel odjet, protože ti diváci přišli kvůli mgp a sponzoři by byli naštvani, i když je to hnus ale ten závod mgp by se tak jako tak musel stejně odjet. TO je prostě hlavní program toho dne kvůli kt. tam ti lidi chodí. Jako každý má na to názor jiný, ale asi se shodneme většina že závod mt2 měl byt ukončen a pak by se vidělo. Navíc kdyby se ty mgp nejely tak zase je to ztráta pro tv společnosti protože by narychlo museli dát nějaký svůj program atd. To zas jednoduché určitě nebude. Teď už se stejně nic nezmění, my co tady píšeme prostě můžeme vyjadřit jak by to mělo být, každý na to má třeba jiný pohled, ale celkově s tím nic nenaděláme.

AKRO (-498) napsal 10.09.2010 v 13:37

Tic-tac - Ono je to tady asi skoro zbytečné hodně lidem vysvětlovat! MGP je továrna na peníze a je to celé založené na reklamě a divadle pro lidi a hlavně sponzory. Člověk nebo spíš jezdec, nemá valnou cenu a pokud se náhodou těžce zraní ne dokonce zabije, nemá už vůbec žádnou! Celé to divadlo s Tomizawou mělo pouze jeden účel rychle ho odklidit z dráhy a dojet závody za každou cenu, aby Dorna neutrpěla finanční ztrátu. Je to sice smutné, ale je to tak!

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 13:35

Potom co se dozvěděl o Tomizavowě smrti, Lorenzo doslova na svém blogu píše:"Já to věděl, řekl jsem si,a pro jednou jsem se nenáviděl, že jsem měl pravdu. Nevím jestli bylo dobré tohle vědět před začátkem mého závodu. Abych se vůbec dokázal zkoncentrovat, musel jsem se na 40 minut odizolovat od okolí"

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 13:17

Kubáte, ty jsi ignorant. Pity dal odkaz na článek anglicky. To co Píše Jorge, je z jeho blogu. Takže to je to co říká a píše on. Jestli roznáší Lorenzo fámy, tak ok. Si to prvně přečti a pak tu mel blbosti. Lorenzo mluví na svém blogu jasně. Já absolutně nechápu, jak se tu těch odpovědných funkcionářů po tom, co je známo vůbec někdo může zastávat. Jsou to necitlivá hovada a píše se o tom všude. To jen na českých serverech se diskutuje více u přestřelky Stoner-Rossi. Všude jinde lidi vyjadřují lítost nad tím co se stalo,ale hlavně rozhořčení a zlost nad tím, co se stalo POTOM! Tady je to jen jedna zpráva z mnoha, naštěstí ne pro všechny. Se tady spousta lidí naváží do AKRO, ale ten chlap má evidentně v tom co o Dorně dlouhodobě píše, pravdu. Jsou to především hraboši peněz.

MartenK85 (1) napsal 10.09.2010 v 13:00

stejně je to hrozný ,kdyby mu to ujelo a spadl do štěrku,nebo na trávu ale kdyby je kdyby

MartenK85 (1) napsal 10.09.2010 v 12:58

bylo to pěkně hnusný fůj takový pecky v takové rychlosti

MartenK85 (1) napsal 10.09.2010 v 12:54

Mně jen mrzí že TOmizawa mohl být další vyníkající Japonec ,a pořád nechápu jak se to mohlo stát !! nedokážu tomu prostě uvěřit .. Pořád to mám na očích

AKRO (-498) napsal 10.09.2010 v 12:36

Kubát - Tobě je zbytečné něco psát viď? Kdyby potřebovali napsat že zemřel ve 14oo hod, tak by to tak bylo! Vyjde to totiž na stejno! Chtěli jen za každou cenu dokončit závod! Jen se podívej na ty dvě rány, co dostal od obou motorek! Ten byl mrtvý hned po té druhé ráně! To nemohl nikdo přežít!

PityGPX (949) napsal 10.09.2010 v 12:11

O Lorenzovi zde.
//www.gpone.com/index.php/en/slider/1775-lorenzo-qio-lo-sapevoq.html

peterBy (1) napsal 10.09.2010 v 11:41

To len mne prijde divne ze mal prerazenu lebku? kua tak to sa Shoei moc neukazalo a to si ju chcem kupit

Kubát (1404) napsal 10.09.2010 v 11:23

tic-tac. to s tím lorenzem že to věděl je podle mě blbost nebo klep. shoya zemřel 14:20 a to už se motogp jelo. ale asi jak všude na světě se i mezi lidima v paddocu rozšiřují takové fámy. stejně se mně zdá, že po smrti dajira kata se právě ta situace ohledně ošetřování hodně zlepšila, ale čím je to starší, tím lidi asi víc zapomínají a věci se vrací do starých kolejí. vždycky musí dojít k takové smutné události, aby teprv odpovědní lidi začli přemýšlet nad lepšími opatřeními

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 11:07

Odkaz na článek, kde hovoří Alex Debon: //www.as.com/motor/articulo/debon-fue-falta-respeto-haber/dasmot/20100906dasdasmot_9/Tes
Ten se zotavuje ze zlomeniny klíční kosti. Tvrdí, že již před startem MotoGP se vědělo, co se stalo a že závod měl být zastaven. Je to nedostatek respektu organizátorů. Dornu kritizuje, že vždy stavěla show a jiné zájmy před životy jezdců. Doslova říká: "Je to smutné, ale pravdivé".
Zbytek si přeložte sami.

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 10:52

Ten odkaz: //www.as.com/motor/articulo/redding-estoy-roto-eramos-bastante/daimot/20100907dasdaimot_1/Tes

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 10:51

Tady odkaz na článek, opět ve španělštině, kde se píše o tom, že De Angelis měl z toho trefení Tomizawy těžkou psychickou depku. Vzali ho domů a snažili se ho uklidnit. Hector Faubel šel po závodě navštívit Reddinga. Redding prý ještě neměl oficiální zprávu o smrti Tomizawy, ale už to tušil, věděl že to bylo zlé. Seděl pod dekou a měl třesavku, neutišitelně plakal. Když Hectora uviděl tak vyskočil, aby jej objal. Pak mu říkal co se stalo. Šel do oblouku a začal zrychlovat, viděl Tomizawu jak padá a pak už má jen černo. Probral se až v nemocnici kde byl jeho strýc a manažer týmu. To je asi tak vše co si z celého víkendu pamatuje. Myslí si že skončil ve štěrku, matně pak že u něj byl doktor. Vůbec si nepamatuje na rentgenováni v medical center. Nikdo mu neřekl, co se stalo s Tomizawou. Dále řekl Faubelovi, že má závratě a je velmi unavený. Cítí se hrozně z toho co se stalo. Věděl, že Tomizawa ztratil přední kolo a tak se ptal svého šéfa Pete Bensona, ten mu řekl že Tomizawa zemřel. Neví co říct, byly přátelé a moc ho to bolí.
Opět kdo umíte španělsky, klidně to přeložte lépe.

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 10:24

Tady je odkaz na článek od Jorge Lorenza, kde píše o tom, co se v neděli stalo: //www.as.com/motor/motociclismo/moto-gp/box-lorenzo/ Tady si chlapci přečtěte, že závod sledoval v tracku a že si myslel, že bude red flag a co si o tom myslí a hlavně se tu dočtete, že ještě před startem MotoGP věděl, že je Shoya mrtvý! Píše, že to nebylo ještě oficiálně, ale měl to z hodně důvěryhodného zdroje. Píše že chtěl vědět pravdu a tak se ptal a dozvěděl se to. Tak stejně to dle mého věděla už neofiko polovina paddocku. Článek je ve španělštině, tak zkuste louskat přes nějaký online překladač. Jestli jsem si to přeložil špatně, tak mne opravte, popřípadě kdo umíte dobře španělsky, tak to můžete doplnit.

tic-tac (330) napsal 10.09.2010 v 09:54

Tady přece nejde o to vinit někoho za smrt Tomizawy. Tady jde o to, jak přistupuje Dorna k zraněným jezdcům, kteří můžou mít poraněnou páteř. Jestli někdo neví, že při takovém poranění s váma špatně hýbnu a zabiju vás, tak musí být hodně velký nýmand. Budiž, jsme tu lékařští laici. To ale neplatí pro doktory u trati. Je ukradené, jestli měl Tomizawa zástavu srdce a nedýchal. Se vsadím, že měl i přeraženou páteř. A taky už mu nebylo pomoci. V takovém případě se ale zraněný co nejrychleji nikam netransportuje, protože se blbě hne a už pak není koho oživovat. Jo, že jim spadl v kačeru se mohlo stát. Už se ale nemělo stát, že byl naložen a nefixován na nosítkách, které nejsou určeny pro přepravu člověka podezřelého na úraz páteře. Taky s ním neměli běžet 4 lidi ale jít v klidu třeba 6. To stejné Redding. Spadne v 240 na oblast krční páteře z výšky a ve dvou ho naklopí jako by nic na nosítka. Tak kde to jako jsme. Co je priorita, zdraví jezdců nebo TV přenos. Dorna se od pádu Kata ničemu nepřiučila? Proč se všechno točí jen kolem Costy? Může být bůh, ale ne ve všech odvětvích lékařství. Tady nikomu nepřijde divné, že se v nejvyšší lize prioritně tahají jezdci mimo trať? Ať je jeho stav jakýkoliv?

maryXR (15) napsal 10.09.2010 v 09:28

Red flag a nehejbat se Shoyem!! Ale to by přišli o zbytek závodu Moto2 a celý MotoGP...něco v tom hodně smrdí.

gehenne_ins (0) napsal 10.09.2010 v 01:28

co to tady melete o tech tratacich? zkuste si bezet ste

jarikGSXR (263) napsal 10.09.2010 v 00:43

Tohle bych AKRO neřešil, co potom říci, když otec učí a dovolí kouřit dvouletému synovi. Tohle se prostě stává i když je to smutné v jakémkoliv věku

AKRO (-498) napsal 10.09.2010 v 00:27

Ale jistě, ale né od deseti let na ostré motorce! Je mi jasné, že malér se může stát i na pomalejším motocyklu, ale přece jen, je to riziko trochu menší!

Bubrak-ZX10R (1629) napsal 10.09.2010 v 00:14

AKRO: Ale notak, clovek musi jezdit od mala, kazdej jezdi i Rossi, proto sou juniorsky kategorie snad.

AKRO (-498) napsal 09.09.2010 v 23:33

Kubát - Jo, to máš pravdu, ale odcházet ve 13 nebo v 15 se nemá! A zabít se ve 13 na ostré motorce, kterou jezdil zřejmě hned okolo 10roku... Rodiče takových dětí jsou blázni!

Kubát (1404) napsal 09.09.2010 v 22:45

akro: hele letos mi umřel kamarád, měl 15, byů od malička nemocký, chronický zápal plic či jak se to jmenuje. poslední skoro rok byl v nemocni...smrt si prostě nevybírá, umírají mladí i staří a málo komu se stane, že to je při věci, pro kterou žije

AKRO (-498) napsal 09.09.2010 v 22:07

Kubát - zemřel při tom, co miloval! Ale trošku brzy! Myslím si, že 13letí nemají co dělat na ostrých motorkách a navíc se tam psalo, že něco už vyhrál jako 11letý! Ten jeho táta bude fanatik a cvok!

Předchozí
1 2
Následující



TOPlist