Tomizawovu smrt vyšetřuje italská prokuratura

Motocyklisté Scott Redding z Velké Británie a Alex de Angelis ze San Marina jsou ve spojitosti se smrtí japonského jezdce Shoye Tomizawy při nedělním závodě Grand Prix San Marina na okruhu v Misanu vyšetřováni italskou prokuraturou.

Vyšetřování se dle italských médií vůbec netýká organizátorů závodu. Devatenáctiletý japonský jezdec Shoya Tomizawa zemřel na následky vážných zranění (proražená lebka, několik zlomenin v horní části těla a vnitřní krvácení) v nemocnici v Riccione ve 14.20 hodin. 

K jeho smrtelmému zranění došlo poté, co po vlastní jezdecké chybě ve 12. kole závodu kubatury Moto2 Shoya havaroval a vzápětí do něj v plné rychlosti narazily Reddingův a De Angelisův stroj.


"Jsme přesvědčeni, že De Angelis bude zbaven jakékoli zodpovědnosti," řekl Alessandro Rinaldi pro motogp.it, tedy právník šestadvacetiletého motocyklisty ze San Marina, který byl stejně jako Redding, požádán o písemnou výpověď. Za britského jezdce ji musejí podepsat rodiče, neboť je mu teprve 17 let.

Vyšetřovatelé už zajistili motocykly všech tří závodníků, stejně jako veškerou závodní výstroj zesnulého Tomizawy. Pitva by se měla uskutečnit v pátek.

Rozhodně v tom ale, milí čtenáři, nehledejte žádnou senzaci, je to totiž normální postup italských úřadů. Stejně byla například vyšetřována tragická havárie na Monze 1973, kdy zahynuli Jarno Saarinen a Renzo Pasolini, a v této hromadné havárii bylo tehdy zapleteno 12 jezdců. Soud tehdy po 4 měsících rozhodl, že havárie byla způsobena zadřením motoru Pasoliniho motocyklu Harley- Davidson. 

V podstatě jde o to, zda prokurátur z města Rimini, pan Paolo Giovagnoli, má zahájit trestní stíhání za smrt Tomizawy, či nikoliv. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist