Testy IRTA v Estorilu - 1. den

Pouhé dva dny měli jezdci a týmy přestávku po testech v Chente u Valencie na okruhu Ricarda Torma a už dnes je přivítal 4,182 km dlouhý portugalský okruh "Circuito-Estoril". A po dlouhé době, na což v objemových třídách 125 a Moto2 nejsme vůbec zvyklí, bez českých jezdců...!

Počasí vůbec nepřálo prvnímu dni testů IRTA v Estorilu, dopoledne pršelo, odpoledne sice vysvitlo sluníčko, ale zas bylo pěkně větrno a tak se moc netestovalo a většina čekala na zítřejší lepší počasí. V Moto2 se o nejlepší časy postarali dva jezdci, Simone Corsi (Ioda Racing) a Jules Cluzel (Forward Racing), kteří měli zaknihován čas 1’43.9.
 

Třetí nejlepší pak zajel pilot týmu JiR Moto2, Alex de Angelis, jen o 0,1 sekundy za Corsim (na snímku) a Cluzelem. Za ním skončili Scott Redding a Kenan Sofuoglu shodným časem 1’44.4, a za touto Top5 se dále umístili Mattia Pasini (Ioda Racing) a Claudio Corti (Italtrans), když osmé místo dnes patřilo dalšímu jezdci VDS Racing, Mikovi Kalliovi.


Na trati v Estorilu se dnes prezentovalo víc než 30 pilotů kubatury Moto2, chyběl pouze QMMF Racing Team, který se ukáže až v Jerezu...!, tedy začátkem března.
Ve stopětadvacítkách byl dnes nejrychlejším Španěl Nico Terol z týmu Mapfre Aspar časem 1’49.1 a to o vice než celou sekundu před druhým, svým týmovým kolegou a krajanem Héctorem Faubelem (1´50.3). Za nimi skončil domácí Miguel Oliveira (1'50 "4), tedy vicemistr Evropy. 

Jinak situace v některých týmech této kubatury je hodně kritická a jak bylo včera v estorilském paddocku prezentováno, z důvodů chybějících spozorských peněz, mají některé týmy peníze na tři, maximálně čtyři závody letošní sezóny.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist