Testy IRTA bez Marqueze

Tým Repsol Monlau Competicion oznámil, že se jejich pilot Marc Marquez nezúčastní prvních oficiálních testů IRTA kubatury Moto2 příští týden ve Valencii.

Vicemistr světa Moto2, španělský jezdec Marc Marquez, se nezúčastní příští týden oficiálních testů IRTA na okruhu Ricarda Torma u Valencie, které se konají od 8. do 10. února. Po operaci pravého oka v polovině ledna se sice zdravotní stav Marca Marqueze zlepšil, ale stále to nestačí k tomu, aby mohl španělský jezdec bezproblémově řídit závodní motocykl.
Ex-mistr světa stopětadvacítek a vicemistr světa Moto2 Marc Marquez vyhrál vloni celkem 7 závodů (kromě dalších 4 podií) této kubatury a až do svého zranění při tréninku v Malajsii bojoval se Stefanem Bradlem o titul mistra světa.

Ovšem smůla se Marquezovi v závěru loňské sezóny doslova přilepila na paty a tak si připomeňme, jak to vše chronologicky probíhalo: Vše začalo už při Grand Prix Austrálie na Phillip Islandu. Během dojíždějícího kola kolidoval lídr šampionátu Marquez s thajským pilotem Wilairotem, když Španěl přehlédl šachovnicový praporek, který už trénink ukončil a v plném tempu narazil do Wilairota, který jel na trati v ideální stopě hodně pomalu, bylo ale už oficiálně po tréninku. Marquez utrpěl lehký otřes mozku a byl potrestán připočtením minuty ke svému kvalifikačnímu času. Do závodu vyjel z poslední pozice na startovním roštu, po skvělém výkonu dojel třetí za De Angelisem a Bradlem a v tabulce MS tak prohrával s německým jezdcem o pouhé 3 body.

Potom přišla nešťastná Grand Prix Malajsie a zranění jeho pravého oka: Toto zranění utrpěl Marquez při prvním volném tréninku 14. října v Sepangu, kdy havaroval hned v prvním kole na mokru, neboť traťoví maršálové bohužel nesignalizovali vlajkami mokrou trať...Od tohoto okamžiku je také Marquez "mimo hru"...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist