Spojení Technomag carXpert a Interwetten Paddock Moto2

Jak v pátek oznámili představitelé obou týmů střední kubatury mistrovství světa, dojde od roku 2015 k jejich spojení tak, že Technomag carXpert převezme tým Interwetten Paddock Moto2. To znamená švýcarská skupina, dva týmy a tři jezdci.

S podporou Oliviera Metrauxe, předsedy představenstva společnosti Swiss Automotive Group (SAG), vlastníka značek Technomag, Derendinger a carXpert, majitele týmu Interwetten Paddock Moto2 Daniela M.Eppa, jezdců Dominique Aegertera, Thomase Lüthiho a Robina Mulhausera, společně s Fredericem Corminboeufem, generálním ředitelem společnosti CGBM Evolution, byly v pátek v Misanu oznámeny připravované změny pro sezonu 2015.

„Naše současné složení, tým Technomag carXpert, bude pokračovat se stejným týmem lidí kolem našich dvou jezdců Dominique Aegerterem a Robinem Mulhauserem, který s námi bude i v příštím roce získávat zkušenosti. Náš druhý tým - Team Derendinger-Interwetten – bude závodit jen s jedním jezdcem a tím bude Thomas Lüthi. Jsem moc rád, že bude s námi,“ uvedl Frederic Corminboeuf.
Z praktických důvodů budou obě sestavy pod jednou střechou základny CGBM Evolution v Parc d'activités de Signes nedaleko okruhu Paul Ricard ve francouzském Castellet. „V paddocku plánujeme dva samostatné boxy, ale jinak tam bude součinnost jak v zimních testech, tak zejména při vývoji materiálu.“

Vedení týmu věří, že oba talentovaní Švýcaři Dominique Aegerter a Thomas Lüthi, budou v roce 2015 bojovat o titul. Kromě změny týmového uspořádání dojde i na změnu techniky. Okamžitě po skončení poslední Grand Prix sezony 2014 ve Valencii dochází k výměně strojového parku, protože místo Suteru tým v roce 2015 pojede s podvozkem značky Kalex.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist