Španělské rošády v Moto2

Populární pořekadlo "škatule, škatule hejbejte se" se skvěle hodí na změny ve španělských týmech Moto2, neboť tam nezůstal opravdu "kámen na kameni".

Začneme nejdříve loňským vicemistrem světa Moto2 Julianem Simonem. Populární "Julito" odchází z týmu Jorge "Aspara" Martineze, za který získal titul mistra světa stopětadvacítek 2009, do týmu "By Queroseno Racing" známého spíše jako "BQR Team" manažera Raula Romera. Zároveň to znamená přechod ze švýcarského šasí Suter na britské FTR Moto M211. Letošní sezóna byla ostatně pro Simona hodně problematická, po pádu v Katalánsku který zavinil Kenan Sofuoglu, byl dlouho zraněn a musel se podrobit dvěma operacím a nakonec stihl Simon letos pouze 10 závodů a obsadil v MS až 14. místo v šampionátu této kubatury.
Naopak z tohoto týmu odchází další španělský pilot Esteve Rabat. Jezdec, kterého všichni nazývají "Tito", míří do týmu Pons HP 40 Racing manažera Sita Ponse, kde nahradí na německém motocyklu Kalex svého krajana Aleixe Espargara. Bude tak týmovým kolegou majitelova syna, Axela Ponse.Esteve "Tito" Rabat se letos v šampionátu této kubatury umístil celkově na osmém místě.
A máme zde třetí změnu, tedy už výše jmenovaného Aleixe Espargara. Ten měl už dlouho namířeno do největšího španělského týmu majitele Jorge Martineze. Původně měl starší z bratrů Espargovců jezdit v MotoGP s motocyklem CRT. Nyní ale došlo k velké změně. Se šasím Suter uvidíme Aleixe Espargara v kubatuře Moto2 jako týmového kolegu mistra světa stopětadvacítek Nicolase Terola. Aleix Espargaro obsadil v konečné tabulce MS kubatury Moto2 11. místo, tedy těsně za Top-10.

Původně uvažovaná "jednička" pro tento tým, exmistr světa Toni Elias se totiž nakonec rozhodl jinak, ale o tom až v jiném dalším článku...

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist