Sofuoglu v zeleném

Francouzský tým Moto2 "Technomag-CIP" vyměnil své tradiční barvy za barvy zelené, důvodem je pochopitelně změna sponzora.

Jedna z favorizovaných stájí mistrovství světa Moto2 roku 2011, Technomag-CIP, nastoupí v nové sezóně s jezdeckým párem Dominique Aegerter a Kenan Sofuoglu, to pochopitelně není už dlouho vůbec žádným tajemstvím. Stejně už je dlouho známé, že tento francouzský tým pod vedením Alaina Broneca pojede s motocykly Suter-MMX. Ovšem absolutní novinkou je jejich nová barva, tedy zeleno-modrá. Důvodem je příchod nového sponzora, švýcarské firmy CarXpert, která ovšem patří pod konzern Technomag, a proto se také nemění název týmu.

"Tým vloni dokázal, že umí vyhrát závod (Japonec Tomizawa vyhrál premiéru v Losailu) a proto jsou naše očekávání na letošní rok opravdu hodně vysoká. Kenan by měl pravidelně dojízdět na podiová umístění, rovněž Dominiqueovi by se měl podařit skok na bednu", řekl muž, který stojí za sponzorskými penězi, tedy Olivier Metraux. 

Śvýcarský pilot Aegerter to jen potvrdil: "Umístění na podiu musí být pochopitelně mým cílem. V celkovém pořadí chci skončit v Top10" (vloni celkově 15.).

Jeho týmový kolega Kenan Sofuoglu z Turecka - dvojnásobný mistr světa supersportů -, který na posledních dvou závodech minulé sezóny v Estorilu a ve Valencii pilotoval motocykl tragicky zahynulého Tomizawy, pak při prezentaci řekl: "V Moto2 je to velmi těsné a hodně se vše mění. Musím proto zkusit, jako v Estorilu, odjet všem, abych se vyhnul různým kolizím", plánuje už dopředu turecký pilot.

První test týmu Technomag-CIP se bude konat začátkem února na okruhu Catalunya Circuit, tedy ještě před oficiálními testy IRTA. Oba dva jezdci budou mít jak na kombinézách, tak i na kapotách svých motocyklů viditelné číslo "48", jako vzpomínku na Shoyu Tomizawu.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist