Smůla pokračovala i v závodu, Lukáš byl sražen v první zatáčce.

Stav zraněné nohy se nezlepšil, přesto jsme se po warm-upu rozhodli zkusit a dle vývoje i dokončit závod. Lukášovi se povedl nejlepší start v sezóně a během startovní rovinky se posunul o několik míst dopředu. Bohužel v první zatáčce před Lukášem spadl De Rosa a jeho motocykl srazil našeho závodníka. Závod tak pro nás skončil.

Hodně nešťastný víkend prožil na Sachsenringu český jezdec Lukáš Pešek. jezdec italského týmu Matteoni Racing CP.

Vše začalo v úvodu sobotního ranního tréninku, kdy při předjíždění jednoho se soupeřů v pomalé zatáčce uklouzl našemu jezdci zadek motocyklu a následoval nečekaný pád, při kterém si poranil levou nohu. Do kvalifikace Lukáš nastoupil, ale bolest v kotníku a koleni mu nedovolila jet takové tempo, jaké by si představoval. Po kvalifikaci pak absolvoval vyšetření v mobilní klinice, kde mu lékař diagnostikoval pohmožděný kotník a natažený vaz v koleni.

„Na začátku tréninku jsem předjížděl v pomalé dvojkové zatáčce, a jak jsem zaklapl plyn, uklouzlo mi zadní kolo a následoval pád, který jsem moc nečekal. Bohužel to kromě motorky, kterou mechanici opravovali přes půl hodiny, odnesla i levá noha. Dost mě to pak v kvalifikaci bolelo, nemohl jsem pořádně ohýbat kotník a při jízdě tlačit do stupačky tak, jak bych potřeboval. Dostal jsem masti a teď mám kotník v zábalu z bahna. Uvidíme, jak se to do zítra vyvine, ve warm-upu to zkusím a pak se rozhodneme, jestli nastoupím do závodu.“, říkal po sobotě Lukáš Pešek.


Stav zraněné Peškovi nohy se bohužel nezlepšil, přesto se po warm-upu rozhodl český jezdec závodit a dle vývoje i dokončit závod. Lukášovi se povedl nejlepší start v sezóně a během startovní rovinky se posunul o několik míst dopředu. Bohužel v první zatáčce před Lukášem spadl De Rosa a jeho motocykl srazil našeho závodníka. Závod tak pro nás skončil.

„I když jsem se necítil nejlépe, chtěl jsem závod zkusit. Start se mi povedl snad nejlépe v sezóně, v zatáčce jsem si dával pozor, ale bohužel přede mnou upadl De Rosa a nemohl jsem vůbec nic dělat. Naneštěstí mě ještě jeho motorka trefila do levé nohy, kterou už mám dost pochroumanou. Žádné nové zranění ale nemám, jen mě noha bolí o něco víc. Teď se potřebuji dát rychle do pořádku a důkladně se připravit na domácí GP, kde bych chtěl otočit výsledky z posledních závodů.“, byl hodně zklamaný Lukáš Pešek.


„Povedl se nám začátek víkendu, kdy se Lukáš pohyboval kolem 10. místa a určitě se pozitivně projevila tvrdá práce na testech v Aragonu. Bohužel druhý den ráno přišel tvrdý pád, dle Lukášových slov jeho nejhorší za poslední 4 roky, a zranění levé nohy. Tím byl celý další program ovlivněn. V závodu pak přišel ještě nezaviněný pád v první zatáčce, který završil smůlovatý víkend. Teď je naším cílem dobře se připravit na brněnský závod a věřím, že je v našich silách předvést zde nejlepší výsledek v sezóně.“
, komentoval celý víkend osobní kouč Miloš Čihák

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist