Simon mění motocykl

Hned po prvním závodě v Kataru mění vicemistr světa Moto2 z roku 2010 Julian Simon a jeho tým Avintia Racing motocykl, neboť britský FTR nevyhovuje jeho jezdeckému stylu.

Mistr světa stopětadvacítek z roku 2009 a vicemistr světa kubatury Moto2 o rok později, Španěl Julian Simon, absolvoval vloni hodně nešťastnou sezonu, když po řadě pádů a zranění skončil na hodně špatném a jeho jezdeckému umění neodpovídajícím 14. místě. Následovala nejen změna týmu, když od Aspara přešel k další španělské stáji Avintia Racing, ale i změna motocyklu ze Suteru na FTR.
Při sezonním začátku v Kataru skončil "Julito" v kvalifikaci průměrně, tedy na 11. místě. V závodě samotném to bylo ještě horší, výsledkem byl jeden získaný bod za 15. místo. Tedy hodně málo pro tým a jezdce, kteří vstupovali do sezóny s ambicemi na titul mistra světa.
Už během předsezonních testů nebyl španělský jezdec spokojen s britským motocyklem FTR a to především v okamžiku brzdění při vjezdu do zatáček. Ostatně výsledky testů tomu i odpovídaly, když se v oficiálních testech IRTA neumístil Julian Simon nikdy absolutně vpředu a jeho maximem bylo 8. místo v Jerezu. Chtěl vyměnit motocykl už pro Katar, z časových důvodů to ale nevyšlo. Ovšem počínaje Jerezem by měl mít Simon k dispozici svůj oblíbený motocykl od švýcarské továrny Suter Technology, tedy zbrusu nový model Suter MMXII.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist