Schrötter pojede od Indy v Moto2

Němec Marcel Schrötter testoval minulý týden ve Španělsku na okruhu Alcarras motocykl Bimota týmu SAG manažéra Edyho Peralese a jelikož se jednalo o test velmi úspěšný, tak může za tento tým jet následující tři závody kubatury Moto2 v americkém Indianapolis, u nás v Brně a v italském Misanu.

Po těchto testech prohlásil Schrötterrův manažer Harald Eckl: "Neočekávám od Marcela žádné body, ale spokojen budu s umístěním okolo 20. místa. Pokud se to podaří, tak pojede Marcel i zbývající závody za tým SAG."

V tomto finančně hodně slabém týmu byl před Assenem vyhozen Angel Rodriguez a nahrazen na dva závody Australanem Damienem Cudlinem. Naposled v Mugellu pak seděl v sedle motocyklu Bimota HB4 2012 Ital Massimo Roccoli.
Němec Marcel Schrötter opustil po GP Německa na Sachsenringu po téměř dvouleté spolupráci závodní tým Mahindra: "Poslal jsem týmovému manažeru Mufaddalovi Chooniovi SMS, kde jsem mu napsal, že jsem nebyl angažován jako testovací jezdec, nýbrž kvůli závodění. Je mně 19 roků a chci vyhrávat závody a ne vyvíjet motocykl. Tomu chybí power a stabilita výkonu, navíc stále ztrácí olej. Ale on nechtěl slyšet vůbec žádnou kritiku. Dokonce mně několikrát řekl, že schválně ničím motory".
"Nyní tedy mohu závodit pouze v týmech, kde je někdo zraněný, nebo kde je pomalý jezdec", říká ke své aktuální situaci Marcel Schrötter, mistr Evropy 125-tek z roku 2009.

Místo Schröttera byl do sedla motocyklu Mahindra MGP-3O angažován Ital Riccardo Moretti, který už za tým Mahindra Racing startoval v Mugellu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist