S premiérou v MS je Lowes spokojený

Britský jezdec týmu Speed Up letos poprvé nastoupil do závodu světového seriálu Grand Prix, kde závodí v třídě Moto2. Premiérový podnik zvládl velmi dobře, protože cílem projel sedmý, ale nakonec si po diskvalifikaci Nakagamiho z Kataru odvezl deset bodů za celkové šesté místo.

Po loňském triumfu Sama Lowese v mistrovství světa třídy Supersport, ukončil nový světový šampion spolupráci s týmem Yakhnich Motorsports a z mistrovství produkčních motocyklů přestoupil do mistrovství světa prototypových motocyklů, kde podepsal smlouvu s týmem třídy Moto2 Speed Up.
Koncem listopadu Lowes absolvoval jeden z posledních testů v Jerezu. Tam ale v sedle stroje Speed Up SF14 havaroval a pádem si zlomil levou klíční kost. Brit musel na operaci, kde mu zlomeninu fixovali kovovou destičkou a několika šrouby. Protože první testy světového šampionátu byly na programu až v únoru 2014, měl Lowes velkou šanci být do té doby v kondici.

V průběhu zimní přestávky Lowes intenzivně trénovat, což se mu vyplatilo a jeho premiéra v mistrovství světa dopadla k jeho spokojenosti dobře. Přitom v kombinaci tří tréninků katarské Grand Prix byl Sam Lowes až devatenáctý. V kvalifikaci ale zajel fantasticky a do závodu startoval z druhé řady pátý. V cíli závodu byl sedmý, ale po diskvalifikaci Takaaki Nakagamiho, je britský závodník šestým mužem výsledkové listiny závodu třídy Moto2 Velké ceny Kataru.
„V průběhu víkendu jsme zaznamenali výrazný progres a s prvním výsledkem v mistrovství světa jsem spokojený,“ uvedl po závodu v Losail Sam Lowes. „Poprvé jsem jel tady v Kataru, byl to můj první závod třídy Moto2, takže to není špatný výsledek. Pořád se mám ale v závodech co učit a zlepšovat.“

„Potřebuji jezdit plynuleji, abych dostal ten správný styl pro Moto2 a potřebujeme také zlepšit motocykl, abychom jezdili lépe zatáčky. Takže máme tyto dvě oblasti pro zlepšení a máme směr, kterým se vydáme v Austinu,“
dodal závěrem Sam Lowes.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist