Redding podstoupil operaci předloktí

Britský jezdec týmu Marc VDS Racing podstoupil ve středu v Barceloně operaci, jejímž cílem bylo odstranit příznaky kompartment syndromu v jeho pravém předloktí. Lídra průběžného hodnocení propustili z nemocnice ve čtvrtek dopoledne, příští týden má v pondělí kontrolu a pak odjíždí do Aragonie.

Kompartment syndrom je jednoduše řečeno stav, kdy většinou otokem tkání v kompartmentu dojde k převýšení tlaku v kapilárách, čímž se zamezí průtok krve svalem a výsledkem je jeho nedokrvení, což se následně projevuje mravenčením, prudkou bolestí až svalovou slabostí. V tomto případě pravé ruky Scotta Reddinga.

Po skončení závodu GP San Marina, kde Redding dojel šestý, padlo rozhodnutí podstoupit tuto operaci před posledními pěti závody sezony, ve kterých Scott Redding bojuje o titul mistra světa. Zákrok provedl doktor Xavier Mir z kliniky Dexeus v Barceloně. Redding ještě v pondělí absolvuje kontrolu a pak už zamíří do Aragonie.
V předposledním evropském podniku roku Scott Redding chybět nebude, nicméně jeho fyzická kondice nebude po operaci zcela stoprocentní. V této chvíli má Scott Redding náskok třiadvaceti bodů před druhým v pořadí Polem Espargarem.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist