Redding: Minimální váhový limit bude pro mě výhodou

Díky předepsané minimální váze na rok 2013 a díky intenzivní zimní přípravě si Scott Redding celkem objektivně myslí na šanci, bojovat o titul mistra světa v Moto2. V článku ale vypočítává i své největší konkurenty.

Pro Scotta Reddinga platí v sezóně Moto2 2013 pouze jediný cíl: zisk titulu mistra světa. Ovšem samotný britský jezdec neponechává nic náhodě a hodně tvrdě trénuje. Momentálně je se svými tréninkovými partnery ve španělské Albaidě, kam odcestoval tešně před přelomem roku, a kde společně s Marcelem Schrötterem, Jasperem Iwemou a Callumem Jopem jezdí jak motokros, tak supermoto.

Předtím byl Redding rovněž osm dní v Rakousku, kde trénoval především vytrvalost. Tím se chce připravit po fyzické stránce tak optimálně, jak je to jen možné.

"Mělo by to být hodně lepší než vloni, přičemž 2012 to už bylo dost dobré. Byla to moje nejlepší sezona", ví Redding, ačkoliv stále ještě čeká na první vítězství: "To první vítězství je vždy to nejtěžší. Proto bych chtěl vyhrát v letošní sezóně co nejdříve".
Ovšem několik jeho konkurentů mu bude určitě stát v cestě: "MS-Moto2 má hodně vysoký level. Tento rok se rozhodne mezi Espargarem, Lüthim, mnou a několika novými jmény".

Co se týká nováčků, tak ty je vždy hodně těžké odhadnout. Stále se totiž mohou vyskytnout jezdci jako Marc Marquez, kteří naskočí na motocykl Moto2 a jsou hned rychlí a pak třeba takoví piloti, jako Nico Terol, který budou potřebovat celou jednu sezonu, aby si zvykli: "Uvidíme, jak si povedou nováčci Danny Kent, Louis Rossi a Sandro Cortese.", uvažuje Redding.

Tito tři si musí nejdříve zvyknout na nový váhový limit. Od této sezony totiž existuje pravidlo, že motocykl a plně oblečený jezdec musí vážit nejméně 215 kilogramů. Reddingovi bude toto pravidlo vyhovovat, neboť on je se svými 74 kilogramy váhy jedním z nejtěžších pilotů Moto2, a to v minulých sezonách znamenalo pro něho vždy nevýhodu: "S tímto váhovým limitem máme v letošní sezoně více šance. Jiní jezdci nemohou být lehčí, to znamená, že mám velkou šanci. Budu mít jedno nebo dvě kila méně a všechno bude v pořádku".
V jeho týmu Marc VDS se nyní snaží ušetřit nějaký ten kilogram na motorce či na kombinéze, aby byly ještě lehčí: "Mluvili jsem s Kalexem a oni se snaží udělat můj motocykl rovněž lehčí. Cíl je jasný, chci bojovat o titul mistra světa. Bude to můj čtvrtý rok v Moto2 a měl bych tak být v nejlepší formě. Bude mně přesně 20, tento rok je pro mě hodně důležitý a všechno by mělo perfektně fungovat".

Pokud by to dopadlo dobře, tak by se skok do MotoGP měl rovněž podařit. Už během minulé sezony dostal šanci testovat v Mugellu motocykl Ducati a představil se v tom nejlepším světle: "Ten test byla skvělá myšlenka, aspoň jsem poznal, jak taková motorka funguje a kolik je v ní ukryto síly. Moje časy byly dobré, ale já jsem pro letošek nevyužil šanci, závodit v MotoGP. Existuje ovšem hodně pádný důvod, proč jsem zůstal tam, kde jsem".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist