Redding: Čtyři největší soupeři

Britský jezdec Scott Redding si myslí, že o titulu mistra světa Moto2 v letošní sezóně se rozhodne mezi pěticí jezdců, a že v úmyslu, aby se to podařilo právě jemu, stojí celkem čtyři největší soupeři včetně Marca Márqueze.

Pilot belgického týmu Marc-VDS Scott Redding byl hodně rychlý během všech předsezonních testů a je proto právem počítán mezi největší favority na vítězství v úvodním katarském závodě. Ovšem Redding považuje za velmi silného soupeře především aktuálního vicemistra světa Marca Márqueze. 
"Je jasné, že Márquez bude hodně silný. Sice hodně padá, ale nikdy se nevzdává. Je rychlý a bude jistě jezdit vpředu. Ale já jsem stejně rychlý jako on, a myslím si, že s ním mohu závodit", říká Redding v rozhovoru pro Motorcycle News.
Kromě Španěla Marqueze počítá Redding mezi hlavní favority ještě Toma Lüthiho, Pola Espargara a Andreu Iannoneho: "Lüthi a Espargaro budou jistě hodně vpředu, a nesmíme zapomenout ani na Andreu Iannoneho".

Při posledním testu v Jerezu skončil sice Redding až jako sedmý, ale při předchozích třech testech byl vždy nejhůře druhý!
V roce 2011 sice nedojel Redding ani jednou na podiové umístění, ale v tomto roce se cítí daleko lépe a je také velmi spokojen se změnou šasí ze Suteru na Kalex: "Předsezonní testy proběhly opravdu výborně a já se cítím velmi skvěle a získal jsem i potřebnou sebedůvěru. Při všech testech jsme byli vždy hodně rychlí, a já jsem potvrdil, že si s novým motocyklem rozumím. Není tedy žádný důvod, abych nestál na úplně nejvyšším stupni právě já".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist