Redding bude testovat MotoGP

Zájem o mladého britského jezdce Scotta Reddinga je v poslední době opravdu obrovský a má několik nabídek na testování s různými motocykly.

17-letý britský jezdec Scott Redding je v současné době velmi žádaným jezdcem. V posledních 7 závodech Moto2 skončil totiž 5x v Top 8 a ve Phillip Islandu dokonce senzačně na 2. místě. Redding má sice podepsanou smlouvu se svým belgickým týmem Marc VDS na další dva roky, ale právě přesto testoval včera v Aragónu britské šasí FTR. Důvod je celkem prozaický, švýcarský konstruktér Eskil Suter si ho vyhlédl vedle Juliana Simona jako oficiálního vývojového jezdce této firmy na rok 2011. A včera měl vlastně zjistit, jaké jsou jízdní rozdíly mezi motocyklem FTR a Suterem MMX. 


Po finále ve Valencii měl původně Redding testovat motocykl Suter-BMW kubatury MotoGP, ovšem tento Shakedown test byl posunut do Jerezu až na 25. - 27. listopadu a v sedle se má objevit ne Scott Redding, nýbrž Carmelo Morales.
 

Ovšem toho využila továrna Ducati a nabídla jménem svého závodního manažéra Vittoriana Guareschiho Reddingovi testování současného motocyklu Ducati Desmosedici.


Dlouhodobá koncepce týmu Marc VDS je ovšem jasná, týmový manažér Michael Bartholemy chce v roce 2012 vstoupit do závodů MotoGP o objemu 1000 ccm.  A jedním z kandidátů do sedla motocyklu je právě britský jezdec Scott Redding, tedy nejmladší historický vítěz závodu Grand Prix vůbec.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist