Rabat se vrací zpátky do Barcelony

Španělský závodník Esteve Rabat v sobotu oznámil, že předčasně ukončí závodní turné po Pacifiku a vrací se zpátky do španělské Barcelony, kde podstoupí vyšetření a léčbu s cílem závodit v posledním podniku sezony ve Valencii a tím pádem absolvovat následné testy královské MotoGP. Španěl tak bude chybět v předposledním víkendu sezony, který se jede za týden v Malajsii.

Po nehodě z druhého tréninku australské Grand Prix sice první rentgen neukázal na možnost obnovení zranění levé ruky, ale sobotní dodatečné vyšetření poukázalo na možnost narušení fragmentu kosti, což mělo vliv na následné rozhodnutí, které jezdec učinil společně s týmem.

Esteve Rabat se okamžitě vrací do Barcelony, kde podstoupí další vyšetření a absolvuje intenzivní léčbu tak, aby byl připraven na poslední závod roku ve Valencii. „Včerejší nehoda mi nedal na vybranou. Potřebuji teď zpátky domů, abych podstoupil léčbu a získal maximum času na regeneraci sil pro poslední závod ve Valencii,“ řekl v sobotu Esteve Rabat.

Šéf týmu Michael Bartholemy dodal: „Předchozí zranění nepředstavovalo pro Tita tady v Austrálii nebo Japonsku problém, bylo to víc o tom, že v levé ruce postrádal následkem operace sílu. S fyzioterapií, kterou absolvoval se síla vracela a mělo tak pro něho smysl odjet na zámořské závody a vyzkoušet stav přímo na motorce.“

„Včerejší nehoda vše změnila, protože je tam možnost uvolnění fragmentu kosti, což si vyžádá další ošetření. Pro Tita je to samozřejmě zklamání, ale pozitivní na tom je ten fakt, že bude v pořádku pro závod ve Valencii a pak test stroje MotoGP v úterý po posledním závodu sezony,“
dodal Bartholemy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist