Příští rok pokračuje Guevara s týmem Aspar, ale už v třídě Moto2

Lídr tabulky průběžného hodnocení Moto3, Izan Guevara, bude příští rok jezdcem mistrovství světa Moto2. Guevara zůstane i nadále v barvách stáje GASGAS Aspar s nímž nyní bojuje o titul Moto3 a s nímž také absolvuje premiérový ročník jezdce Moto2.

Izan Guevara přišel do týmu Aspar v roce 2020 jako vítěz European Talent Cupu. Hned ve své první sezoně jezdce Junior World Championship, tedy juniorského mistrovství světa, získal titul šampiona. V roce 2021 jel s týmem Aspar první sezonu MS Moto3, kterou uzavřel s premiérovým vítězstvím Grand Prix v Austinu jako osmý. Letos má na kontě již pět vítězných závodů a průběžné hodnocení vede náskokem 49 bodů.

„Jsem moc rád, že můžu oznámit, že v roce 2023 budu závodit v Moto2,” řekl Izan Guevara. „Myslím, že je na tento přestup ideální moment a že to navíc udělám s týmem GASGAS Aspar je opravdu skvělé. Od juniorského mistrovství světa jsme společně rostli a nyní bojujeme o titul v Moto3. V týmu GASGAS Aspar se cítím jako doma a vím, že společně můžeme i v budoucnu dosahovat skvělých výsledků.”

Šéf týmu Jorge Martinez k podpisu s Guevarou uvedl: „Léta pracujeme s mladými jezdci z řad grassroots, abychom pokračovali ve formování motocyklových šampionů a poté, co jsme s Izanem Guevarou spolupracovali tři roky, jsme stále ohromeni jeho rychlostí a stylem jízdy. Poté, co se s námi stal šampionem v juniorském mistrovství světa Moto3, letos bojuje o titul v Moto3, a to teprve ve své druhé sezoně v mistrovství světa. Jeho adaptace a progres nabírá na síle a my věříme, že si v Moto2 povede velmi dobře.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist