Poncharal předložil Smithovi dlouhodobou smlouvu

V tabulce mistrovství světa Moto2 je britský jezdec Bradley Smith ve své premiérové sezóně na 5. místě a tak není divu, že o jeho angažmá má zájem hned několik renomovaných týmů, kromě jiného i Jorge "Aspar" Martinéz. Ovšem jeho současný chlebodárce ho chce mít pod smlouvou na delší dobu, než je jen jeden rok.

Brit Bradley Smith má určitě talent, to je jisté. Pět roků jezdil MS stopětadvacítek a v roce 2009 zde zažil svůj nejlepší rok. Po dvou vítězstvích, čtyřech druhých a třech třetích místech se stal vicemistrem světa. V roce 2011 přestoupil do Moto2 a hned ve své premiérové sezóně na čtyřtaktech si vyjel tři podia. Na šasí od vlastního týmu Tech 3 se mu podařilo před domácím publikem v Silverstone dojet do cíle jako druhému a to byl jeho nejlepší dosavadní výsledek. V současné době je tento 20-letý Brit se ziskem 102 bodů na 5. místě celkově. Je tedy celkem jasné, že několik týmů má zájem, aby Smith jezdil v příští sezóně právě za ně. A zájem má i současný šéf Herve Poncharal, který mu předložil v Aragónu nabídku s delší perspektivou a s jasnou nabídkou.

"Hlavní bylo, aby si sám sobě ujasnil, že chce ještě zůstat v Moto2 a uvědomil si také rozdíl mezi Moto2 a MotoGP. Nyní tedy dostal nabídku smlouvy, že může zůstat i nadále ve stejném týmu, může se podílet na vývoji současného motocyklu Mistral 611 a je zde ještě dodatek, že v roce 2013 může vstoupit do MotoGP.", říká o smlouvě pro Smitha Hervé Poncharal. 
Poncharal ovšem dobře ví, že Smith má vysoký kurs i u jiných týmů: "Nevím co mu nabízejí jiné týmy (Aspar, VDS - pozn. Bosso), ale myslím si, že tato nabídka je velmi dobrá. Rád bych s ním pracoval i v budoucnosti a chtěl bych ještě před odletem do Motegi vědět, co s ním bude dál", říká Francouz.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist