Pol Espargaró je sice jasným favoritem, ale...

Šéfkonstruktér Kalexu Alex Baumgärtel si vzal pod mušku hlavní favority kubatur Moto2 a Moto3 pro nadcházející sezonu.

Firmě Kalex se definitivně podařilo prosadit v šampionátu Moto2, takže šéfkonstruktér Alex Baumgärtel (45) může být spokojen: Titul mistra světa 2011 v podání Stefana Bradla a titul vicemistra světa z řidítek Pola Espargara hovoří za vše. K tomu je nutno připočítat 8 vyhraných závodů Grand Prix za poslední dvě sezony a celkem 26 podiových umístění. V provizorní startovní listině kubatury Moto2 na rok 2013 pak najdeme celkem 12 jezdců s motocykly Kalex.
Po odchodu mistra světa Marca Marqueze je samozřejmě 21-letý svěřenec Alexe Baumgärtela Španěl Pol Espargaró žhavým kandidátem na uvolněné královské křeslo. Mladší z bratrů Espargarových jezdí v týmu ex-mistra Sita Ponse.

  

Baumgärtel ale dobře ví, že na vicemistra světa čeká řada velmi kvalitních soupeřů: "Pol je jistě favoritem. Ale Scott Redding byl i v uplynulé sezoně vždy kandidát na podiové umístění. Nyní bylo zavedeno pravidlo o celkové váze jezdce a motocyklu a tak jeho větší váha těla už nebude takovou překážkou. Ovšem je potřeba počítat i s Tomem Lüthim, který je schopen závodit hodně vyrovnaně. A pokud se do staré formy vrátí Julian Simón, tak ho také nesmíme pouštět ze zřetele. Nakagami už v několika závodech ukázal svůj závodnický potenciál, a já jsem hodně zvědav, jak se ve svých 20-rocích bude dále jezdecky vyvíjet. A třeba i Jordi Torres, dvojnásobný španělský mistr Moto2, který byl v závěru uplynulé sezony lepší než jeho kolega Nico Terol v týmu Mapfre, ten je schopen hodně překvapit."

          

V kubatuře Moto3 není počet kandidátů o mnoho menší: "KTM má své tovární piloty Viñalese, Saloma a Rinse a ti budou určitě hodně silní. Nesmíme zapomenout na Jonase Folgera a také Fenati s Antonellim se hodně zlepšili", vypočítává nejlepší jezdce nejnižší objemové kubatury seriálu GP Baumgärtel.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist