Pol Espargaró: "Byl jsem označen za favorita na titul"

Tým vedený Sito Ponsem pojede MS-Moto2 s motocykly Kalex a se třemi piloty. Pol Espargaró je přitom označován jako velký favorit celého šampionátu.

Závodní stáj «Tuenti HP 40 Team» dvojnásobného mistra světa 250-ccm Sita Ponse (1988 a 1989) se představila oficiálně v Madridu, těsně předtím, než začne poslední test IRTA v Jerezu (18. až 21. března).
Vedle favorita MS Pola Espargara a Esteve «Tito» Rabata jede v týmu i syn mistra světa Axel Pons. Tým Tuenti-HP-40 bude startovat v MS-Moto2 a jeho prezentace proběhla v sídle Telefónica Flagship Store.

"V týmu jsou tři odhodlaní a mladí piloti a to není vůbec lehká situace. A nebude to ani žádná hračka, získat očekávaný titul mistra světa. Na rok 2013 nám byl přislíben ten nejlepší možný závodní materiál a proto je našim jediným cílem zisk titulu mistra světa", řekl při prezentaci týmový šéf Sito Pons.
Pol Espargaró byl v MS-Moto2 2012 poražen pouze Marce Márquezem: "Jsem rád, že mohu ještě jeden rok závodit v tomto týmu. V loňském roce jsme skončili druzí a podařili se nám celkem čtyři vítězné závody. Celkově 11 podiových umístění ze 17 závodu dokazuje naše konstantní výkony. Nyní mě označují za favorita MS 2013. Mně je ale jasné, že my všichni odstartujeme do nové sezóny se stejným bodovým stavem, tedy s nulou. A soupeři mně situaci určitě neulehčí, to je jasné. Naopak i oni se budou stažit vyhrát MS", ví dobře Pol, který bud eopět spolupracovat s renomovaným šéftechnikem Santim Mulerem.

Doposavadní tři tituly MS-Moto2 získali Toni Elias, Stefan Bradl a Marc Márquez.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist