Počasí v Jerezu zastavilo týmy Moto2, testovala jen KTM MotoGP

Ve čtvrtek odstartoval na jihu Španělska další dvoudenní privátní test týmů Moto2 plus rakouské KTM, která v Jerezu zkoušela jejich nový prototyp RS16. Počasí ale nebylo nejlepší, takže týmy střední kubatury mistrovství světa na dráhu vůbec své jezdce neposlaly, aby zbytečně neobětovali jeden den testů a štěstí zkusí v pátek.

Na dráhu Jerezu přijely testovat týmy Moto2 jako Marc VDS s jezdci Francem Morbidellim a Alexem Márquezem, Idemitsu Team s Takaaki Nakagamim a Ratthaparkem Wilairotem, Tasca Racing a Alessandro Tonucci, Gresini Team a Sam Lowes, Forward Racing s dvojicí Lorenzo Baldassarri a Luca Marini, Italtrans Racing s navrátilcem Mattia Pasinim plus Petronas Racing a talent z Asie Hafitz Syhrin.

Bohužel v tuto roční dobu počasí není ideální ani v této části světa, takže dnešní déšť a vítr znamenal, že týmy Moto2 testování v Jerezu vůbec nezahájily, aby ušetřily jeden den z celkových deseti dnů testů, které mají pro letošní rok k dispozici (mimo oficiálních IRTA testů).

Omezením v testování nepodléhá továrna KTM, jenž svůj vstup do MotoGP plánuje až na rok 2017. Testovací jezdci Mika Kallio a Alex Hofmann tak dnes jako jediní vyjeli na trať a pracovali na programu zkoušek prototypu RC16. V Jerezu mají zůstat až do soboty.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist