Od roku 2015 chce Caterham závodit v Moto3

Tým Caterham, který má základnu v Británii a titulárního sponzora AirAsia, letos jede první sezonu v mistrovství světa Moto2. V barvách týmu závodí Američan Josh Herrin s Francouzem Johannem Zarcem a zatím to vypadá, že tato premiérová sezona může být na nějaký čas jejich poslední ve střední kubatuře, protože plánují přestup do nejnižší kategorie Moto3.

Tato informace obletěla paddock během britského kola mistrovství světa silničních motocyklů, které, jak už dnes víme, naposledy uspořádali na dráze Silverstonu. Budoucnost týmu nebyla zcela jasná zejména po červencovém prodeji Caterham F1 majitelem Tony Fernandesem.
Šéf týmu Caterham Johan Stigefelt ale pro Motorcycle News uvedl: „Zatím není stoprocentně rozhodnuto, že z Moto2 odejdeme, ale určitě budeme v Moto3 s dvojicí týmových jezdců. Procházíme možnosti, ale potřebujeme se rychle rozhodnout zda do Moto3 půjdeme s Hondou nebo KTM.“

Protože je tým financován malajským podnikatelem Tony Fernandesem, který vlastní leteckou společnost AirAsia, je pravděpodobné, že v Moto3 uvidíme především malajské jezdce. Zatím to není potvrzeno, ale mělo by se jednat o dvojici Zulfahmi Khairuddin a Hafiq Azmi.

Poznámka:
Caterham Moto2 v pátek 5.září oznámil změnu v jezdecké sestavě. Do konce sezony 2014 nahradí Američana Joshe Herrina Thajec Ratthapark Wilairot.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist