Novinky ze střední kubatury

Zatímco Jason di Salvo doufá ve stabilní místo v GP, tak stav Fonsi Nieta je naštěstí stabilizovaný a Mattia Pasini pojede s wild card v Misanu, tedy stejně jako Michi Ranseder. Chybět ale bude pro zranění Němec Arne Tode.

Po výborném devátém místě při svém debutu v Moto2 s wild card na okruhu Indianapolis projevily některé týmy zájem o amerického jezdce Jasona DiSalva, aby se zúčastnil kompletního seriálu MS Moto2 v roce 2011. Americký jezdec z státu New York by se tomuto angažmá vůbec nebránil, zvláště potom, co se s týmem WSS ParkinGO BE1 Triumph rozešel v polovině této sezóny ve zlém: "Závodit v dobrém týmu by byla jistě velmi dobrá příležitost. Jsem otevřený pro všechny nabídky.  Byl to můj jediný letošní závod, nemám do této sezóny žádnou další nabídku, nebo něco podobného. Mohu se tedy věnovat tréninku golfu".


Při těžkém pádu během kvalifikačního tréninku utrpěl jezdec stáje Holiday Gym G22 Fonsi Nieto ze Španělska dvojnásobnou zlomeninu levé nohy. Aby to ale nebylo vše, tak přišla velká komplikace při samotné operaci!


Fonsi Nietovi byly během operace v místní nemocnici "Methodist Hospital" v Indianapolis podány utěšující léky proti bolestem (v narkóze) a vicemistr světa dvěstěpadesátek z roku 2002 přestal najednou dýchat. To trvalo přesně 40 sekund. Potom se Fonsi opět vrátil do normálního stavu a nyní je jeho stav stabilizovaný. Madridskému deníku "As" to řekl jeho bratranec Pablo Nieto, který byl operaci v USA rovněž přítomný. Podobný úraz měl tento zkušený španělský jezdec už v roce 2001. Zraněného španělského jezdce nahradí další člen tohoto týmu, belgický mladík Xavier Simeon, který už několik závodů za tento tým absolvoval (jinak jezdí šampionát CEV) a má na svém kontě 9 bodů, což znamená 27. místo v průběžné klasifikaci MS Moto2.


Ital Mattia Pasini pojede na divokou kartu domácí závod v Misanu, a sice třetí motocykl Suter MMX ve stáji Italtrans jako spolujezdec svého krajana Robbyho Rolfa a venezuelského pilota Robertina Pietriho. 10-ti násobný vítěz závodů Grand Prix Pasini začal sezónu v japonsko-italském týmu JiR (Japan Italy Racing) majitele Lucy Montirona, aby ho po neshodách se šéfem týmu nahradil v sedle motocyklu MotoBi (ex-TSR - Technical Sports Racing) japonský testovač Yusuke Teshima.


Chybět bude pro zranění německý jezdec Arne Tode, tedy týmový kolega našeho Jakuba Kornfeila. Ten havaroval v Brně už v prvním okruhu ze 4. pozice a zranil si levé rameno. Jelikož na stejné místo upadl během tréninku i v Indy a nemůže tak ramenem vůbec pohybovat, tak musí ex-šampion IDM v supersportech závod v Misanu vynechat, s tím, že za něho nepojede žádný náhradník, jak oznámila TZ týmu Racing Germany.


Po výborném 11. místě v kvalifikačním tréninku Moto2 - v restartovaném závodě Moto2 bohužel po hromadném pádu, který zavinil český pilot Lukáš Pešek, už Rakušan nestartoval - dostane rakouský jezdec Michi Ranseder šanci i v Misanu. Pojede v německé stáji Kiefer Vector místo Rusa Vladimíra Leonova, kterého v Brně nahradil český jezdec Patrik Vostárek a nyní jel v Indy místo Leonova Michael Ranseder.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist