Nina Prinz nakonec bez "wild card"

Předčasnou radostí by se dala nazvat účast německé závodnice Niny Prinz při GP Německa na Sachsenringu, neboť se nakonec svého debutu v Grand Prix tato rychlá Němka nedočká.

Před několika dny uvedla na svých webových stránkách Nina Prinz, že při Grand Prix Německa pojede na Sachsenringu v týmu QMMF s wild card závod kubatury Moto2. 29-letá Němka, jezdící v současné době katarský šampionát, ovšem nakonec 8. července na startu nebude.
Prinz měla jet s motocyklem Moriwaki a být tak týmovou kolegyní Anthonyho Westa a Eleny Rosell.

Z debutu v Grand Prix ale nakonec nic nebude, neboť k tomu jsou dva důvody. Ten první je dost nepochopitelný, ale bohužel platí. V jednom týmu nesmí jet naráz dvě ženy. A právě Španělka Elena Rosell je ve stáji katarské motocyklové federace QMMF stabilní jezdkyní v letošním roce...
Druhý důvod pak je prozaický a týká se věku ex-jezdkyně šampionátu IDM Niny Prinz: Wild card mohou dostat pouze piloti, kteří nepřesáhli věkové hranice 28 roků, přičemž Prinz bude mít v listopadu už 30. narozeniny.

Je to určitě škoda, právě katarská motocyklová federace si dala jako jeden z dlouhodobých úkolů, pozdvihnout prapor motocyklových jezdkyň o stupínek výš.

Faktem ale zůstává, že o tuto divokou kartu nebylo do dnešního dne vůbec požádáno, ačkoliv termín už dávno uplynul: 24. května!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist