Neukirchner: Zůstávám v Moto2

Celkem pět nabídek na závodění v Moto2 má na příští rok německý jezdec Max Neukirchner. V jednom má ale jistotu, chce rozhodně zůstat v seriálu Grand Prix, návrat do superbiků tento Sasík vylučuje.

"Chci zůstat v Moto2", říká jasně na téma, jaké má plány na další sezónu, německý jezdec Max Neukirchner. "Našim cílem je konkurence schopný tým, který je solidně financovaný", říká pak jeho manažer Arndt Seidel. 
Neukirchner a jeho manažer jednají celkem se čtyřmi týmy (pátá nabídka je finančně nereálná), u každého z nich je ale situace trochu odlišná. Jestli Kiefer Racing pojede opravdu v Moto2, záleží především na situaci, zda jejich současný jezdec Stefan Bradl pojede opravdu v MotoGP, či z důvodů nedostatku finančních možností, bude muset zůstat v Moto2.

RTG, nebo-li Racing Team Germany, má zase problém v tom, že po loňských zkušenostech, kdy střídal jednoho jezdce za druhým, nedostal zatím místo na startovním roštu 2012 a také jak to dopadne se současným pilotem tohoto týmu v malorážkách, Sandrem Cortesem, který chce rovněž postoupit o kubaturu výše.

Interwetten Paddock, to je stejná situace jako u Viesmann Kiefer Racing, vše zavisí na tom, zda Thomas Lüthi pojede MotoGP, nebo bude muset absolvovat třetí sezónu v Moto2. Týmový manažér Terrell Thien má ale i IRTA požadavek na dvě místa, neboť v úvahu přichází i Sandro Cortese: "Je mnoho malých sponzorů v Německu, kteří mají o Corteseho zájem. Někteří byli pozváni do Misana a budget 50% máme už nyní pohromadě", říká Thien.
Ačkoliv musel Neukirchner a jeho management zaplatit šasí FTR z vlastních peněz, tak si saský motocyklista dovede představit další rok u MZ. A jedná tedy i s majitelem továrny MZ Martinem Wimmerem o prodloužení smlouvy.

Arndt Seidel pak dokresluje celou situaci po stránce finanční: "Špičkové týmy v Moto2 vyžadují sponzorskou částku 400 000 Euro a výše, což rozhodně nejsme schopni dát dohromady. Jistě, díky okruhu Sachsenring (Max žije jen nedaleko od okruhu-pozn. Bosso), máme k dispozici sponzorské peníze, ovšem zdaleka ne v takové sumě".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist