Neukirchner pojede zřejmě v roce 2011 Moto2

Německý jezdec superbiků Max Neukirchner hostoval o tomto víkendu na závodech IDM v Assenu a sice na přání týmu Ten Kate. Co se týká jeho působení v roce 2011, tak se nabízí především seriál MotoGP a závodění v kubatuře Moto2.

Pochopitelně, že Neukirchner neměl v závodech IDM v Assenu k dispozici ostrý motocykl Honda Fireblade ze seriálu WSBK, nýbrž se musel spokojit se - do Dunlopů obutého - stockovým motocyklem Honda CBR 1000 RR. Z tohoto pohledu si nevedl špatně, jednu jízdu suverénně vyhrál a ve druhé - sprintérské - jízdě skončil s tímto motocyklem mezi jezdci na superbicích jako třetí. Firma Ten Kate chtěla touto cestou reklamy nabídnout všem potencionálním zájemcům racingové díly, které sama vyrábí a které jsou normálně k prodeji. 


"Nebylo to vůbec jednoduché, vždyť v IDM startuje několik hodně dobrých pilotů s tím nejlepším materiálem",
řekl po závodě Max Neukirchner.


Manažer Maxe Neukirchnera Arndt Seidel navštívil během Grand Prix v Brně i několik týmů Moto2, a jednal především s Terrelem Thienem, tedy manažerem týmu Interwetten Honda. "Potřebujeme k Lüthimu ještě druhého dobrého jezdce, aby pomohl Thomasovi v testování nových dílů. V každém případě to musí být jezdec z německy mluvící země. Co se týká jezdeckých kvalit, tak někdo na úrovni Stefana Bradla, Sandra Corteseho či dokonce Maxe Neukirchnera. Ovšem i Švýcaři Dominique Aegerter či Randy Krumennacher by byli možností", řekl Terrel Thien a dodal: "Dvoučlenný jezdecký tým je při současných sponzorech těžko financovatelný. Druhý jezdec tak musí přinést minimální částku 300 000 Euro".


"Jedáme sice s Altheou a také ještě s druhým týmem superbiků, ovšem sehnat sponzora pro současné závody superbiků je daleko těžší, než pro Moto2, které mají rozhodně vyšší úroveň. Max pochází ze Saska a zde každý ví, že se jezdí závody Grand Prix na Sachsenringu, naopak o WSBK neví zde skoro nikdo. Takže hledání sponzora pro Maxovo závodění v MotoGP v kubatuře Moto2 je daleko jednodušší. Tým Terrela Thiena je pochopitelně první naší volbou, to jsou totiž seriozní a vysoce kvalifikovaní lidé. Jednáme ještě s dalšími dvěma týmy Moto2, ale jedno je jasné! Nikdo v Grand Prix nečeká, až přijde Max, zvláště po jeho letošní sezóně. Musíme prostě sehnat několik stotisíc Euro a pak můžeme přestoupit do světa Grand Prix", vysvětluje aktuální situaci ohledně Maxe Neukirchnera jeho manažer Arndt Seidel.






Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist