Nejrychlejším byl Andrea Iannone

Na okruhu Montmeló byly dnes dokončeny druhým dnem první letošní testy kubatury Moto2 a protagonistou byl jeden z velkých favoritů letošního šampionátu Ital Andrea Iannone.

Na barcelonském okruhu Montmeló se konaly dvoudenní testy Moto2, ovšem ještě bez oficiálních motorů Honda. Nejrychlejším byl italský favorit letošního šampionátu této kubatury Andrea Iannone na motocyklu vybaveném šasím Suter MMXI před mistrem světa stopětadvacítek Marcem Marquezem se stejným šasím (první den testů 1’49.1, druhý den zlepšení na 1’48.3) a ex-pilotem MotoGP Aleixem Espargarem s Kalexem. Supersportový mistr světa Kenan Sofuoglu odletěl po prvním dnu domů do Turecka z rodinných důvodů a je ohrožena i jeho účast na testech IRTA ve Valencii. Jediným jezdcem, který upadl, byl Švýcar Aegerter. Testoval ale i tým Promoracing, tedy ex-Jack & Jones, který letos pojede pouze CEV se dvěma mladými piloty z "Red Bull Rookies Cup" Jake Gagnem a Jihoafričanem Mathewem Scholtzem.
  

Přehled neoficiálních časů testu Moto2 po dvou dnech

01- Andrea Iannone – Speed Master Team – Suter MMXI – 1’47.8
02- Marc Marquez – Team Catalunya Caixa Repsol – Suter MMXI – 1’48.3
03- Aleix Espargaro – Tenerife 40 Pons – KALEX Moto2 – 1’48.4
04- Axel Pons – Tenerife 40 Pons – KALEX Moto2 – 1’48.6
05- Dominique Aegerter – Technomag CIP – Suter MMXI – 1’49.7
06- Kenan Sofuoglu (TUR – Technomag CIP) Suter, 1'50,8 (čas z 1. dne testů)
  
Jen pro zajímavost, nejrychlejší závodní kolo z loňského roku Grand Prix Katalánska patřilo právě Andreovi Iannonemu časem 1’47.493, tehdy ale na motocyklu SpeedUP/FTR. 

Z jezdců stopětadvacítek ze seriálu Grand Prix zde testovali pouze piloti PEV-Blusens-SMX Paris Hilton týmu Sergio Gadea - slavící tak comeback z Moto2 a Maverick Viñales.   


Další testy se budou konat už ve čtvrtek 10. - 12. února ve Valencii, potom je na řadě Estoril ve dnech 15. - 17. února a potom - to už s oficiálními jednotnými motory Honda od firmy GEO - závěrečný finálový test v Jerezu, 4.- 6. března. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist