Nagashima nahradí u JiR Moto2 Nozaneho

Tým střední kubatury světového šampionátu JiR Moto2 potvrdil, že za původně jmenovaného jezdce Kohta Nozane zahájí sezonu 2014 jeho krajan Tetsuta Nagashima. Osmnáctiletého Japonce Nozaneho těžce zasáhla smrt jeho otce a proto se rozhodl, alespoň prozatím, závodění v mistrovství světa odložit.

Šéf týmu Luca Montiron měl v polovině ledna odletět za svým jezdcem Kohta Nozanem do Japonska, kde chtěl jemu a jeho rodině osobně kondolovat. Oba měli také hovořit na téma jejich tříletého projektu v mistrovství světa silničních motocyklů.

Teď bylo potvrzeno, že s týmem JiR Moto2 nastoupí do letošního ročníku nový jezdec Tetsuta Nagashima a to počínaje třídenním oficiálním testem, který startuje už zítra 11.února na okruhu Ricarda Torma ve Valencii.
Japonec Tetsuta Nagashima byl v roce 2011 šampionem seriálu GP Mono a o rok později celkově druhý v Nippon Moto2. V roce 2013 debutoval v mistrovství světa silničních motocyklů, když jel v barvách JiR Moto2 Velkou cenu Japonska na divokou kartu a závod Moto2 dokončil dvacátý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist