Na Sachsenringu bez Peška

Včera byly uveřejněny divoké karty pro závod Grand Prix Německa na okruhu Sachsenring a to jak v kubatuře do 125-tek, tak v Moto2. Bohužel mezi nimi chybí jméno českého jezdce Lukáše Peška.

Wild card na závod Grand Prix Německa dostalo celkem 7 závodníků: pět Němců, jeden Australan a jeden Jihoafričan.

V kubatuře do 125 ccm to jsou aktuální mistr Německa Luca Grünwald a vicemistr Toni Finsterbusch. Oba dva mladíci z týmu Freudenberg Racing pojedou na motocyklech KTM. Kromě těchto dvou pojedou dále Felix Forstenhäusler (Seel 125) a Marvin Fritz (Honda). Poslední jmenovaný nejel letos ještě ani jeden závod,  neboť stále laboruje se zraněním, které utrpěl při pádu v záváděcím kole při letošní premiéře IDM na Lausitzringu. 
Ta pátá divoká karta v "malorážkách" patří aktuálně vedoucímu jezdci šampionátu IDM Jacku Millerovi z Austrálie, který jede za tým RZT Racing a sice na motocyklu Aprilia RSA.
V kubatuře Moto2 dostal dle očekávání divokou kartu Arne Tode s motocyklem MZ. Německý šampion supersportů z roku 2009 se vloni na Sachsenringu blýskl druhým místem v kvalifikaci (v Brně pak pozicí 8.), když jezdil závody Grand Prix v kubatuře Moto2 za tým Germany Racing s motocyklem Suter. Jelikož ale získal během 10 loňských závodů pouhé 2 body, tak byl z týmu propuštěn. Letos startuje Tode s motocyklem MZ ve španělském šampionátu CEV a je testovacím jezdcem továrny MZ. S jakým motocyklem se ale opravdu Tode na startu objeví, zjístíme zřejmě až ve čtvrtek před závodem na Sachsenringu.
 
Druhou divokou kartu pro Moto2 obdržel jihoafrický talent Steven Edward Odendaal, který už letos ve třech závodech Grand Prix za testovací tým MS Racing švýcarského konsktruktéra Eskila Sutera startoval. Jinak tento 18-letý jezdec z Jižní Afriky se těmito starty cílevědomě připravuje na sezónu 2012, kdy by měl jet kompletní sezónu Grand Prix. 



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist