Moto2 před Brnem

Střední objemová kubatura přijíždí do Brna bez úřadujícího mistra světa Toniho Eliase, který se letos doslova trápí v MotoGP, ale jinak jsou největší hvězdy této nové kubatury na Brno připraveny. Jaké jsou jejich názory a jak využili přestávku mezi Sachsenringem a Brnem Stefan Bradl, Marc Marquez, Alex de Angelis či Andrea Iannone?

Od prvního závodu v Kataru vede šampionát této kubatury německý jezdec Stefan Bradl a nejinak tomu bude i po brněnském závodě.

1. Stefan Bradl - Kalex - 167 bodů

S náskokem 47 bodů neexistuje pro 21-letého Němce žádné nebezpečí, že by po Brně - kde mimochodem vyhrál svůj první závod Grand Prix - ztratil své místo na slunci. "V Brně jsem vyhrál svůj první závod MS, ale to už je hodně dlouho. Nyní se musím soustředit na aktuální závod. Těch mnoho závodů, které se konaly hrozně po sobě, bylo už hodně náročné. A na závěr ještě domácí závod na Sachsenringu. Takže jsem opravdu potřeboval čas na odpočinek.".

Čtyřtýdenní přestávky využil Bradl k fyzické přípravě a jeho tým zase přiveze do Brna v několika detailech vylepšený motocykl Kalex, navíc Bradl testoval dva dny na Hockenheimu: "Musím se pokusit dokončit druhou část sezóny na takovém místě, kde se nacházím momentálně".   

2. Marc Marquez - Suter - 120 bodů

Přestávky mezi vítězným závodem v Německu a naším Brnem využil Marquez nejdříve k odpočinku s rodinou a s přáteli. Ovšem potom se začal kondičně připravovat na brněnský závod: "Po dlouhé době na motocyklu bude začátek jistě obtížný, navíc z Brna mám dost respekt. Je to podobný okruh jako v Mugellu, hodně se zde mění směr jízdy a navíc je to hodně dolů a pak zase nahoru".

O svých největších konkurentech pak Marquez říká: "Abych byl upřímný, tak jsem překvapen, jak konstantně jezdí Bradl. Právě proto vede tabulku a to úplně zaslouženě. Kromě něho je zde několik jezdců, kteří jsou schopni v každém okamžiku hodně překvapit, tedy především Tom Lüthi, Alex De Angelis, Yuki Takahashi, Andrea Iannone, Aleix Espargaro či Julian Simon".

Pro 18-letého Marqueze je to brněnská premiéra s motocyklem Moto2.

4. Alex de Angelis - MotoBi - 82 bodů

Alex de Angelis se připravoval kromě jiného také privátním testem v Misanu, kde se svým motocyklem MotoBi absolvoval celkem 75 okruhů: "Byl to důležitý test, teplota byla pro test příjemná a nefoukal ani vítr. Koncentrovali jsme se hlavně na setup a zkoušeli nové nastavení přední vidlice a zadní osy. Hlavním cílem pro druhou polovinu sezóny je motocykl stabilizovat a tím zlepšit jeho jezdecké vlastnosti."

Jinak to bude pro zkušeného Alexe de Angelise premiéra v Moto2 na Masarykově okruhu, neboť vloni zde závodil v MotoGP, když nahradil zraněného Hiroshiho Aoyamu.

7. Andrea Iannone - Suter - 66 bodů

Na začátku sezóny to vypadalo daleko lépe, než je aktuální situace italského jezdce: "Přece nemohu být spokojený třeba se 14. místem v závodě. Nyní jsme tedy měli čas, vyřešit některé problémy a snad se nám to podařilo. Musíme se dostat nazpět na samou špičku. V žádném případě se ale nevzdáváme. Co se týká příštího roku, tak ještě nevím co bude. Nejdříve se musím pokusit vyhrát co nejvíce závodů Moto2 a koncentrovat se na tento šampionát. Potom se rozhodnu, co bude dále.", říká Andrea Iannone, jehož jméno je nyní hodně spojováno s týmem MotoGP Hervé Poncharala Monster Yamaha Tech3, kde by se měl po odchodu Colina Edwardse (do superbiků?) a po neúspěšných námluvách Stefana Bradla, stát možná spolujezdcem Cala Crutchlowa.  

Jinak se Iannone ještě jednou vyjádřil k testu s motocyklem Ducati Desmosedici: "Motocykl byl prostě neuvěřitelný. Jen jsem přidal plyn a už jsem byl na konci rovinky. Byl jsem rád, že jsem nespadl a neudělal Ducati nějakou škodu...!"

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist