Montáže Brož: Tým nepojede příští sezonu s Reou

Český tým absolvoval s britským jezdcem Ginem Reou pět závodů Grand Prix na divokou kartu v rámci přípravy na kompletní ročník 2014. Výsledkem ale je, že Rea bude nakonec pokračovat se svým vlastním týmem. Jaké jsou další cíle české stáje, představil tým Montáže Brož v tiskové zprávě.

Po skončení sezóny MotoGP ve Valencii se tým Montáže Brož zabývá plány na následující rok a další strategií do budoucna. Tým Montáže Brož v letošním roce absolvoval v rámci své premiéry v Moto2 celkem pět závodů a za tuto dobu získal mnoho cenných zkušeností a kontaktů. Velmi si cení spolupráce s majitelem týmu Interwetten Danielem Eppem, stejně tak se podařilo navázat výborné kontakty s dodavateli jako je Öhlins, Suter a dalšími.

Po vzájemných jednáních po skončení sezóny 2013 je nyní jasné, že tým nepojede příští sezónu se svým letošním jezdcem Ginem Reou. Gino se rozhodl soustředit se na budování vlastního týmu a tak on i tým Montáže Brož půjdou příští rok každý svou cestou. Ginovi samozřejmě přejeme mnoho štěstí v jeho další závodní kariéře.
Tým v současné době plánuje strategii na příštích pět let, jelikož chce k závodění na takovéto úrovni zaujmout systematický přístup. Pro další sezónu zakoupil motocykl Suter MMX2 MY13 po Thomasu Lüthim a mnoho dalších dílů a zároveň probíhají jednání s potenciálními jezdci, která by měla být definitivně ukončena do Vánoc.

V rámci své strategie chce tým také podporovat mladé české jezdce, z nichž za nejtalentovanějšího považuje Filipa Salače, kterému bude zanedlouho 12 let. Filip začal závodit ve čtyřech letech a ze začátku startoval hlavně v Itálii, poté přešel do španělské školy Cuna de Campeones ve Valencii.

Filip je loňský vítěz třídy MotoGP 110 ve Španělsku, letos vyhrál titul mistra Evropy v Honda Cupu NSF100 a titul mistra Německa v ADAC Honda NSF100 mezi pokročilými jezdci. Ve Španělsku se letos ještě účastnil třídy Mini GP 140, kde se umisťoval na čelních pozicích. Na příští rok se plánuje přestup do Moriwaki Cupu třídy Moto3 a ve Španělsku Pre-Moto3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist