Montáže Brož Racing po víkendu v Misanu

O víkendu se český tým Montáže Brož Racing zúčastnil třináctého dílu seriálu mistrovství světa silničních motocyklů Velké ceny San Marina, kde v kategorii Moto2 nastoupil na divokou kartu společně s jezdcem Miroslavem Popovem. Pro tým a jezdce to byl po Grand Prix České republiky v Brně jejich letos druhý start na divokou kartu.

Od středečního příjezdu až do pátečního večera nás provázel déšť, který zapříčinil rekord v počtu pádů při volných trénincích. Do celkového počtu 64 pádů přispěl i náš jezdec Míra Popov. V dopoledním volném tréninku se Míra seznamoval s mokrou tratí v Misanu a zejména s chováním motocyklu Moto2 na mokru. V odpoledním tréninku Míra zrychlil a ukazoval, že umí být rychlý i na vodě. V závěru tréninku měl Míra pád. Dosaženým časem obsadil třiadvacátou příčku výsledkové listiny.
Na sobotu již byla předpověď příznivější a již nebyl hlášen déšť. Páteční volné tréninky pro nás znamenaly jen vyzkoušení motorky a Míry na vodě, bez možnosti využití nasbíraných dat pro další použití o tomto víkendu. Naopak v sobotu jsme začínali zcela od nuly, to znamená jako by to byl pro nás první tréninkový den, ale měli jsme k dispozici pouze jeden volný trénink a potom již jen kvalifikaci.

V sobotu ráno na nás skutečně vykouklo vytoužené sluníčko. V prvních kolech FP3 to vypadalo nadějně, ale bohužel čas 1.41,677 stačil pouze na šestatřicáté, tedy poslední místo. V odpolední kvalifikaci Míra zlepšil čas na 1.40,865, ale na posun na startovním roštu to nestačilo.
V nedělním warm upu Míra potvrdil sobotní kvalifikační časy a my s nadějemi čekali na polední závod Moto2. Po startu se Míra po třech zatáčkách probojoval o přibližně šest pozic vpřed, ale bohužel přišel pád. Míra se ještě znovu vrátil do závodu, ale se ztrátou cca 30 vteřin na předposledního jezdce. Ačkoli se snažil bojovat a dojet do cíle, bez pravé stupačky a zadní brzdy znovu spadl a závod nedokončil.

Tento závodní víkend byl od počátku plný smůly – déšť, sobotní začátek od nuly, nedělní závod …. Nyní je před námi přestávka a koncem října další závod motocyklového seriálu FIM CEV Repsol, tentokráte v Portugalském Portimau. Děkujeme za podporu našim partnerům a fanouškům a doufáme, že příště přineseme příznivější zprávy.
Aktualizováno o vyjádření Miroslava Popova:

„V pátek se jelo na mokru, kde se mi celkem dařilo oproti zbytku víkendu,“ uvedl Miroslav Popov. „Jak se jelo na suchu, nebyl jsem schopný zajet lépe než na poslední místo. Motorka byla nastavená super, ale prostě mi tento víkend vůbec nesedl.“

„V nedělním závodě jsem během prvních několika zatáček dostal o pár míst dopředu, ale při nájezdu do čtvrté zatáčky jsem upadl. Pár kol jsem objel bez stupačky a opíral si nohu o rám, ale pak mi noha v jedné zatáčce smekla a znovu jsem upadl.“

„Hodně mě mrzí, jak tento víkend dopadl, jak vůči sponzorům, tak týmu. Protože hodně investovaných peněz a výsledek žádný a to během celého víkendu. Nyní nás čeká delší pauza a další závod bude až začátkem listopadu,“
dodal Miroslav Popov.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist