Montáže Brož: Do závodu z dvacáté pozice

Na britském okruhu Silverstone byl dnes kvalifikační den, Montáže Brož Racing Team nastoupil ke své druhé kvalifikaci v Mistrovství světa Moto2.

Okruh Silverstone, ležící přibližně 120 kilometrů severozápadně od Londýna, se dnes probudil do slunečného dne. Tým Montáže Brož Racing, který zde startuje v závodě Mistrovství světa Moto2, v dopoledních hodinách nastoupil do třetího volného tréninku, ve kterém bylo cílem otestovat nastavení motocyklu. Gino Rea během čtrnácti kol, která v tomto tréninku ujel, zajel čas 2:09,233, což bylo další zlepšení jeho nejlepšího výkonu, ale zároveň to bylo také potvrzení dobrého směru, kterým se český tým vydal v práci na vývoji motocyklu FTR.

I po závěrečném volném tréninku se pracovalo na změnách nastavení motocyklu, se kterým britský jezdec nastoupil do odpolední kvalifikace. V ní se dlouho pohyboval na hranici první patnáctky, ale díky problému s řetězem a přilnavostí přední pneumatiky, nebyl Gino v závěru schopen dalšího zlepšení času. Přesto bude zítra na startu závodu stát na 20. pozici a celý tým věří, že v závodě bude bojovat o světové body.

Gino Rea:
„Dnes to pro nás byl dobrý i špatný den. V ranním, třetím tréninku, jsem byl na 11. místě, než jsem havaroval v docela velké rychlosti. Tým odvedl dobrou práci a já se mohl ještě vrátit a skončit na 17. místě. V kvalifikaci jsem si zlepšil čas a pohyboval se většinou okolo průběžného 15. místa, ale v závěru jsem měl nějaké problémy a nedokázal se zlepšit. Měl jsem problémy s řetězem, ale také jsme nedostali dobrou přední pneumatiku. Přesto jsme ukázali čeho jsme schopní. Zítra budeme startovat z 20. místa a já se těším na boj o bodované pozice."

Jiří Brož, manažer a majitel týmu:
„V kvalifikaci jsme vyzkoušeli další změny nastavení podvozku a převodů, což se ukázala jako změna k lepšímu. Bohužel doplatili jsme na pád jiného jezdce, když Ginovi v nejrychlejším kole těsně před motorku upadl Danny Kent. I když Gino opět zaznamenal zrychlení, tak to stačilo pouze na 20. místo. Přesto věřím, že zítra můžeme bojovat o body. Potěšující také je, že dnes Gino překonal svůj nejrychlejší čas z loňského roku.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist