Místo Rusa Leonova pojede v Brně Čech Patrik Vostárek

Německý tým Kiefer hledal náhradníka za zraněného Rusa Vladimíra Leonova a nakonec padla volba na českéjo jezdce Patrika Vostárka.

Německý tým Kiefer Racing hledal náhradníka za zraněného Rusa Vladimíra Leonova - byl po německé Grand Prix na Sachsenringu znovu operován na lokti - a protože se jede v Brně, tak se o toto místo zajímali i čeští jezdci (např. Brňák Michal Šembera). Nakonec padla volba na Patrika Vostárka, takže kromě stálých pilotů Karla Abrahama a Lukáše Peška pojede v Brně ještě třetí Čech, a sice na motocyklu Suter MMX Patrik Vostárek, který tak bude týmovým spolujezdcem Němce Stefana Bradla.

A jak k celé situaci vlastně došlo? To jsme se zeptali pana Miloše Čiháka, který celou věc vlastně manažersky dotáhl až do úspěšného konce: "Zavolal mně Patrik, že se mu ozvali z německého týmu Kiefer Racing, jestli nechci nebo nemohu jet za ně brněnský závod Grand Prix v kubatuře Moto2. Řekl jsem mu, že se pokusím pro něho něco udělat a umožnit mu tak znovu návrat do světa velkého motocyklového závodění (v letošní sezóně jezdí Vosty závody IDM - pozn. Bosso). O dnešní půlnoci se mně podařilo tento jeho start domluvit a jelikož s Patrikovým startem souhlasili i další jeho dosavadní sponzoři, tak už zbýval pouze souhlas IRTA. A ten jsme asi před dvěma hodinami dostali", řekl pro server www.motorkari.cz manažér Miloš Čihák.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (11x):



TOPlist