Místo Westa pojede ve Valencii Rafid Topan Sucipto

Mladý indonéský jezdec Rafid Topan Sucipto nahradí ve Valencii australského dopingového hříšníka Antonyho Westa.

Zkušený australský pilot West se rozhodl nepodat odvolání proti svému trestu - což je ostatně pochopitelné, protože tak mírný trest si snad ani nezasloužil - ovšem kdo zná podrobněji mapu, tak se výši trestu a jeho načasování (říjen-listopad) nemůže zas tak moc divit...

Indonéští motocykloví fanoušci tak nemusí čekat až do roku 2013, nýbrž jejich jezdec se objeví v závodech GP už letos. V příštím roce pojede tento 17-letý Indonésan Rafid Topan Sucipto pravidelně v seriálu GP právě v týmu QMMF Racing v kubatuře Moto2 - takže závodění na okruhu Ricarda Torma bude pro něho takovou ostrou generálkou, zda to bude v sezoně 2013 místo Španělky Eleny Rosell nebo místo Westa, není jasné.
Samozřejmě, že Westův dopingový prohřešek je v každém jiném sportovním odvětví normálně důvodem k okamžitému ukončení smlouvy...

Faktem je, že Nasser bin Khalifa Al Attiyah, prezident "Qatar Motor and Motorcycling Federation (QMMF) a majitel tohoto týmu (současně je i viceprezidentem FIM), už s tímto mladým indonéským jezdcem Rafid Topan Suciptem podepsal smlouvu na rok 2013.

K celé záležitosti se také poprvé vyjádřil samotný Anthony West: "To co jsem udělal, není horší než vypít hrníček kávy. Musím počkat do pátku, kdy ve Valencii budou při speciální tiskové konferenci předloženy na stůl všechna fakta. Já sám přiletím do Valencie ve čtvrtek".

Jen pro upřesnění, Anthony Westovi byla prokázána v moči dopingová látka  Methylhexaneamin, která je od roku 2010 na dopingové listině zakázaných prostředků mezinárodní Anti-Dopingové Agentury WADA.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist