Marquezův start je nepravděpodobný

Po dnešní speciální oční prohlídce je start španělského jezdce Marca Marqueze v nedělním závodě hodně nepravděpodobný. Tím by stal Němec Stefan Bradl předčasně letošním mistrem světa Moto2.

Středeční večer: Marc Marquez nepojede ve Valencii a tak se stal Stefan Bradl mistrem světa Moto2 na rok 2011.

Dnes Marquez podstoupil speciální oční lékařský test. Po něm bylo konstatováno, že start Marqueze tento víkend je nepravděpodobný, neboť stále ještě nevidí ostře. Toto zranění utrpěl  Marc Marquez při pádu před dvěma týdny hned na začátku volného tréninku Grand Prix Malajsie.

Samozřejmě se nabízí otázka, proč se tak pomalu léčí Marquez z otřesu mozku? A zde je odpověď: Marquez se pořádně uhodil do hlavy už při kolizi na Phillip Islandu s Ratthaparkem Wilairotem a po pádu v Sepangu byl tak skoro k.o.!

Konstruktér Eskil Suter zavolal hned Marcově týmovému šéfovi Emiliu Alzamorovi a ten mu potvrdil, že Márquez s velkou pravděpodobností startovat ve Valencii nebude.

Pokud se 18-letý Marquez nezúčastní závodu ve Valencii, tak se mistrem světa stane už před tímto závodem Stefan Bradl, který vede v šampionátu s náskokem 23 bodů.
"Je to škoda, velmi jsem se na start těšil. Nemám žádné zranění, jen prostě nevidím ostře. Potřebuje to prostě čas. Kdyby to bylo zraněné rameno, tak by se dalo závodit. Ale, když špatně vidíš, tak je to hodně velké riziko. Bylo by to nebezpečné i pro ostatní jezdce", říká úřadující mistr světa stopětadvacítek.

"Nemůžeme být příliš optimističtí, ale lékaři mně řekli, že ještě zbývá malá šance. Takže ještě počkejme. Pokud bych nejel, tak by to byla velká škoda, vynechat před mými fanoušky tento finálový závod. Ale s letošní sezónou mohu být spokojen. A nemůžeme nic jiného dělat, než počkat", řekl závěrem Marquez.
Stefan Bradl se tuto novinku dozvěděl přes Twitter. Zatímco jeho otec Helmut si hned dopřál nějakou tu skleničku, tak lídr šampionátu uvažuje úplně jinak: "Vycházím z toho, že Marc v pátek pojede. Mně samotnému by bylo milejší, kdyby stál v neděli na startovním roštu a o titulu se rozhodlo na závodní dráze. Pokud opravdu nepojede, tak je mně ho líto. Po GP Malajsie jsem vždy vycházel z toho, že se utkáme na okruhu Ricarda Torma, že bude v pořádku a své šance se ve finále bude snažit využít".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist