Marquez zůstává v Moto2

Španěl Marc Marquez nepřestoupí do MotoGP, nýbrž zůstane v kubatuře Moto2 minimálně dva roky. Ve stáří 18 let chce tento španělský talent ještě nadále sbírat zkušenosti ve své stávající kubatuře.

Marc Marquez vyhraje v každém případě prestižní trofej "Rookie of the Year" kubatury Moto2. Na základě těchto výsledků byl často spojován s přestupem do MotoGP.  Dnes bylo v Sepangu oznámeno, že Marc Marquez zůstává až do roku 2012 v Moto2: "Je mně teprve 18 roků a mám tedy ještě hodně času odejít do MotoGP. Určitou dobu jsem přemýšlel o změně kubatury, ale nakonec jsem došel k názoru, že bude pro mě lepší, sbírat ještě další rok zkušenosti v Moto2. Dani Pedrosa jezdil dva roky 250-ky a Jorge Lorenzo dokonce tři, takže nemám důvod někam spěchat".
Marquezův týmový šéf Emilio Alzamora potvrdil, že se sice uvažovalo o nabídkách z MotoGP, ale že rozhodnutí padlo ještě před GP Austrálie a nemá tedy nic společného s výsledkem a průběhem závodu na Phillip Islandu: "Předložili jsme Marcovi na stůl všechna fakta a dali jsme mu také několik rad ohledně jeho budoucnosti, ovšem rozhodnutí padlo z jeho hlavy", řekl Alzamora.
Radio Paddock k neuskutečnění přestupu hlásí, že hlavním důvodem je nedostatek peněz, který má v současné době tým Emilia Alzamory a nemohl by si dovolit leasing nového litrového motocyklu Honda RC213V. Na straně druhé byly pro Marca Marqueze dvě eventuality, jak přejít do kubatury MotoGP. Jedna z nich byl tým Lucia Cecchinella LCR Honda, kam si Marquez mohl vzít kompletní skupinu svých mechaniků včetně dvou japonských inženýrů přímo z HRC, nebo zůstat v dosavadním týmu Monlau Competicion. V obou případech by Marc Marquez obdržel od Hondy tovární pdoporu v nejvyšší možné míře, neboť jako nováček této kubatury by nesměl startovat v oficiálním továrním týmu. Problémem týmu Monlau by ale byla skutečnost, že tým Emilia Alzamory chce jet v příštím roce jak kubatury Moto3, tak Moto2 a to by bylo pro tohoto týmového nováčka v královské třídě příliš velké sousto. Navíc v Moto3 má tento tým tři místa celkem: Jako jezdci přicházejí v úvahu mimo jiné Axel Rins a Marcův mladší bratr Alex Marquez (oba z CEV).

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist